Pane Krampole, prý budete kandidovat do Senátu. Odpověď stojí za to

08.02.2012 21:41

Herec a bavič Jiří Krampol prý projevil politické ambice. Objevily se dokonce spekulace, že by údajně měl zatoužit po křesle senátora. Jak jinak – než za novou stranu Jiřího Paroubka NS-LEV21. Jak ale ParlamentníListy.cz zjistily, Krampol to pokládá v současné době za naprostý nesmysl. A vysvětlil také proč.

Pane Krampole, prý budete kandidovat do Senátu. Odpověď stojí za to
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jiří Krampol a Jiří Paroubek na křtu Paroubkovy knihy

„Všechno to podle mě zase někdo vymyslel na základě toho, že jsem prohlásil, že nepřestanu podporovat Jiřího Paroubka. Nemám důvod v tom přestávat, pokládám ho za přítele. Ale u nás tak nějak lidé asi neumějí přemýšlet nezáludně a za vším se pořád hledá ještě nějaký další smysl – či někdy spíš nesmysl. A tak vznikla tahle fáma, na které opravdu není ani kus pravdy. Já totiž politiku bytostně nemám rád, neuměl bych vyjmenovat ani naše ministry. Nejsem ani na politiku prostě stavěný. Ostatně politika byla i důvodem, proč jsem kdysi před lety ukončil spolupráci s Miloslavem Šimkem. On se chtěl vydat cestou politické satiry, a to pro mě bylo nepřijatelné. Jemu se to povedlo, ale já neumím, přiznám se, říct ani politickou anekdotu tak, aby se jí někdo zasmál. Prostě na to nejsem – proč bych tedy měl lézt do politiky?“ ptá se Jiří Krampol.

Jak dodává, je si vědomý toho, že ne všichni kolegové z jeho branže mohou mít na politiku a i případný vstup do ní stejný názor – ale to je podle Krampola skutečně záležitostí naturelu.

Jandák, ten byl už od mlada takový vůdčí typ

„Já vím, že třeba Vítězslav Jandák, Tomáš Töpfer, nebo dnes již bohužel mrtvý Martin Štěpánek v té politice prostě své místo mají – hodili se na to. Umějí to a je vidět, že je to i baví, tak proč ne. Jandák už byl jako mladý herec, co pamatuji, takový vůdčí typ a měl tendence, jež v té politické dráze může dobře uplatnit. Když se dal na politiku ale krátce po roce 1989 třeba Rudolf Hrušínský, taky  z toho byl nešťastný. Ŕíkával: To já nemůžu, nejsem holt na to stavěný. Já to mám stejně. I proto jsem nikdy v životě nebyl v žádné politické straně, ani v tehdejším ROH. Proč bych to měl teď měnit? A kdyby přece ano, myslím, že bych mezi těmi politiky vydržel tak týden, pak by mě asi vyhodili,“ řekl dále ke svým údajným politickým ambicím ParlamentnímListům.cz Jiří Krampol.

Pravdou je, že herec a moderátor Jiří Krampol si ohledně hodnocení současné situace v české politice servítky nebere. Nedávno přiznal, že třeba herec - zasloužilý umělec si za film vydělá stěží na špatné kolo. A 23-letý manažer, který mnohdy nemá ani potřebné vzdělání, bere milionové odměny.

Umělci s vysokou školou jsou odměńováni jako dělníci ve fabrikách

"Někdo přijde do nějakého podniku, všechno to posere ze všech stran tak, že se to tam celé zhroutí. A oni mu na odchodnou ještě dají zlatý padák v podobě milionů," popsal rozhořčený Krampol ParlamentnímListům.cz praktiky, které podle něj panují v české společnosti. On si sice prý vydělá na činži, dovolenou i slušné jídlo, ale že by se topil v penězích, říct rozhodně nemůže.

"Třeba za film Bastardi II jsem dostal částku, za kterou už si nekoupím ani ojetou motorku. Leckteří umělci u nás totiž dostávají honoráře jako pomocní dělníci ve fabrice, přestože mají vysokou školu," postěžoval si Krampol, kterého v posledních letech vidí diváci zejména v roli moderátora pořadu Nikdo není dokonalý a v seriálu na ČT 1 Život je ples.

I jemu, stejně jako řadě jiných Čechů, tak zejména v souvislosti s kroky vlády Petra Nečase (ODS), která se zaklíná tím, že si kvůli ekonomické krizi musíme utahovat opasky, vadí mimo jiné astronomické odměny úředníkům na ministerstvech. Hlavně prý proto, že sama vláda káže vodu a pije víno. Je to patrné zejména ze statisícových odměn, které její členové udělují svým podřízeným nebo šéfům podniků typu ČD Cargo.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…