Paroubek: Půjdu v průvodu s homosexuály. Se svou ženou Petrou

08.08.2011 16:22

Bývalý šéf ČSSD Jiří Paroubek neočekávaně překvapil. Na serveru Vaševěc.cz se svěřil s tím, že v sobotu půjde se svou ženou Petrou v průvodu homosexuálů Prague Pride. Paroubek tak svými slovy pravděpodobně rozdmýchá další slovní válku nad touto akci. Kolik politiků ještě se do ní zapojí?

Paroubek: Půjdu v průvodu s homosexuály. Se svou ženou Petrou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek se postavil do čela strany NS-LEV 21

Jiří Paroubek ve svém nejnovějším článku na webu Vasevec.cz nazvaném „Miloš Zeman má už zřejmě potíže s pamětí" prozradil jednu pikantnost. A ta se týká sobotního pochodu homosexuálů Prahou.

„...Teď bych ale nebyl překvapen, pokud by se Miloš v rámci témat ke svému zviditelnění před prezidentskou volbou připojil nějakým řízným vyjádřením k známému zlobrovi Bátorovi (já naopak budu se svou ženou Petrou v sobotu v průvodu homosexuálů) a jeho protektorovi, Zemanovu příteli V. Klausovi," napsal totiž doslova Paroubek.

SLEDUJEME téma Hájek a homosexuálové
Klaus: V mých názorech týkajících se pochodu gayů mě podpořil arcibiskup Duka
Akce D.O.S.T. velvyslanci USA: Nepodporujte akci gayů. Urážíte tím Reagana
Klaus souhlasí s knížetem: Velvyslancům do českých gayů nic není
Válka o gaye zuří dál. To nečekal ani Hájek

Kdo je netolerantní?

Akce homosexuálů ale vzbudila nejen ne politické scéně hodně vášní. Proč? Nad akcí homosexuálů, leseb a transgender totiž převzal záštitu pražský primátor Bohuslav Svoboda a nyní znesvářené strany obviňují jedna druhou z netolerance k odlišným názorům. Po vyjádření prezidenta Václava Klause už se začíná ve všech pádech skloňovat slovo homosexualismus, který má být ideologií těch, kteří nevyznávají tradiční hodnoty.

Rozhorlený vicekancléř Petr Hájek přes ParlamentníListy.cz dokonce Svobodu vyzval, aby opustil ODS, protože tato strana vyznává zcela jiné hodnoty.

„Nátlaková akce homosexuálů, která proběhne v Praze pod pěkným českým názvem Gay parade, totiž není nevinnou legráckou. Je vážnou politickou demonstrací určitého hodnotového vidění světa. Světa, v němž klasická rodina již nehraje žádnou roli. V němž hluboké národní tradice a kulturní kořeny ožírá obluda multikulturalismu. Světa, v němž sexuální či jakákoli jiná deviace je povýšena na ctnost, abnormalita na normu, destrukce společnosti na posvátný Pokrok. Kde občanské svobody nahradila lež takzvaných lidských práv a první mezi nimi, svobodu projevu, cenzura politické korektnosti, jak se dnes politicky korektně říká obyčejnému pokrytectví," řekl mimo jiné Hájek minulý pátek exkluzivně ParlamentnímListům.cz. A média pak jeho slova notně načechrávala. Na kritiku Hájka se navíc snesla i jízlivá slova.

O co má vlastně jít v průvodu homosexuálů Prague Pride? Podle organizátorů jde údajně o festival tolerance, který během pěti dnů nabídne program nejen gayům, lesbám a transgender lidem, ale také jejich rodinám, přátelům a spolupracovníkům, kteří se chtějí něco dozvědět a pobavit se. 

Ano, skutečně tam s Petrou půjdeme

Paroubek pak svou osobní účast na sobotním pochodu pro ParlamentníListy.cz potvrdil.

„Už jsme se ženou domluvili, že do toho průvodu půjdeme. Pokud mi do toho nic nepřijde, tak skutečně přijdu podpořit gaye a lesbičky, neboť si myslím, že je potřeba zajistit ochranu práv menšin. Na ně jsou ty útoky neomalené, ale vždycky to začíná homosexuály, nebo národnostními menšinami a končí to pak zavíráním někoho za odlišný názor," vysvětlil ParlamentnímListům.cz Paroubek to, proč se chce pochodu osobně zúčastnit.

„U mne to ale není žádná náhoda, neboť jsem v roce 2006 přes odpor prezidenta, ODS, lidovců i části svého poslaneckého klubu prosadil zákon o registrovaném partnerství, takže u mne se jen jedná o kontinuální pokračování stejné politiky," zmínil k tomu Paroubek dále.

Psali jsme:
Gayové mají Paroubka rádi, vzpomínají v dobrém

Klaus je i prezidentem homosexuálů

Prý je však trochu „vystrašila" slova Hájka pronesená na adresu nejen sobotní akce, ale i homosexuálů jako skupiny. „Pan Hájek má právo na svůj názor, ale měl by si být vědom toho, že je kancléřem prezidenta republiky a prezident by si měl uvědomit, že je prezidentem všech občanů, včetně homosexuálů," zdůraznil k tomu pro ParlamentníListy.cz.

Nebojí se ani toho, že by na něj kvůli podpoře čtyřprocentní menšiny někdo útočil. „Já nevím, jaké by měly proti mě nyní začít útoky. Chci jen vyjádřit solidaritu s jednou společenskou skupinou. Tak jak já neútočím na pana Hájka, tak předpokládám, že nebude žádný důvod k tomu, aby někdo útočil na mne. Jen vyjadřuji svůj názor a není to poprvé," dodal expremiér a bývalý předseda ČSSD.

Čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…