Potopené peníze? Miliardáři Kellnerovi se prý ztratila loď se zlatem

30.10.2012 7:02

Nejbohatší Čech Petr Kellner úspěšně podniká v těžbě zlata a stříbra na Sibiři. Nyní však loď s nákladem výtěžku jeho zlatého dolu zmizela na moři mezi Ruskem a Japonskem. Ztráty prý jdou do milionů.

Potopené peníze? Miliardáři Kellnerovi se prý ztratila loď se zlatem
Foto: red
Popisek: Majitel skupiny PPF Petr Kellner

Deník Blesk píše, že v Ochotském moři v neděli beze stopy zmizela loď Amurskaja. S ní kromě několika námořníků zmizel i náklad, což mimořádně zajímá českého miliardáře Petra Kellnera. Loď totiž ze sibiřského dolu Avlajakan, který Kellnerova skupina PPF spoluvlastní, převážela zhruba 700 tun zlaté rudy.

Loď Amurskaja podle agentury RIA Novosti vyslala nouzový signál, ovšem tanker Norvik, který se na místo vypravil, už nenašel ani stopu. Zachranáři doufali, že loď se nepotopila, ale kapitán pouze vyhledal klidnější záliv. Nalézt se však plavidlo zatím nepovedlo.  

Ze ztraceného nákladu by se podle bulvárního deníku dalo získat 4,2 kilogramu zlata, což při současné ceně vzácného kovu představuje 4,6 milionu korun. Peníze však Kellner nejspíš nebude muset odepsat, věří, že přepravní společnost byla pojištěna. Až doposud se nejbohatšímu Čechovi jeho investice do společnosti Polymetal, vlastníci zlaté a stříbrné doly, vyplácela. Dvacetiprocetní podíl koupil za 56 milionů dolarů a společnost si jen za minulý rok připsala výnosy téměř 26 miliard korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…