Restituce: Lidovec ostře zesměšnil ČSSD i Paroubka

11.08.2012 17:12

Člen KDU-ČSL Jan Kasal zkritizoval odpůrce církevních restitucí. Připomněl, že teď sice jde o majetek církví, ale brzy by také mohlo jít i o majetky nás všech, jak mají komunisté ve zvyku.

Restituce: Lidovec ostře zesměšnil ČSSD i Paroubka
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Kasal

„Znárodňovali a loupili kde se dalo a co se dalo. A říkali tomu vláda lidu. Jejich nenasytnost neznala mezí a nějaký čas z toho, co nakradli, dokázali uspokojit a oblbnout řadu lidí. Jejich řádění se pochopitelně nemohlo vyhnout ani církvím a náboženským společnostem. Tam se loupilo zvlášť dobře,“ připomíná dobu před rokem 1989 Kasal.

Celý článek Jana Kasala ZDE

V 90. letech se pokusil stát mnoho ukradeného vrátit, u církví se tak ale nestalo, přestože to chtěl i Ústavní soud. „Ne církve, ale Národohospodářská fakulta Vysoké školy ekonomické v Praze došla k závěru, že stát tím, že „převzatý“ státní majetek spravuje, ročně z něj získává cca 3 mld. Kč (v dnešních cenách) a církvím na jejich činnost přispívá pouze cca 1,4 mld. Kč. Církve nechtějí refundaci tohoto ušlého zisku a že by to za 60 let bylo hezkých pár desítek miliard!“ napsal lidovec.

„V době, kdy Jiří Paroubek tyl na pražských Restauracích a jídelnách a kdy současná věrchuška sociální demokracie chodila do Pionýra, seděli mnozí z těch, kteří jsou teď napadáni, v komunistických kriminálech,“ říká Kasal s tím, že hospodařit s cizím majetkem se nemá. A později už by nemuselo jít jen o majetek církevní, ale nás všech.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…