Server našel viníky nástupu KSČM: Havlovští levičáci a Topolánek s Nečasem

23.10.2012 9:53

Všichni, kdo se zamýšlejí nad výsledky krajských voleb, dospívají podle komentátorky serveru Fragmenty Ivany Haslingerové k povrchnímu závěru, že se tak stalo kvůli lenosti a nezájmu pravicových voličů.

Server našel viníky nástupu KSČM: Havlovští levičáci a Topolánek s Nečasem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

„Nikde není ale slyšet skutečný důvod, kterým je obrovské zklamání a deziluze těchto občanů a především chybí rozbor toho, kde se tato deziuluze a zklamání vzalo,“ stěžuje si redaktorka.

Skutečným důvodem je podle ní „nepřetržité štvaní levicových intelektuálů v čele s Putnami, Macháčky, Vieweghy, Stránskými, Hnízdily, Chytilovými, Svěráky a dalšími, kteří tak dlouho a místy přímo nechutně a uboze štvali v jimi ovládaných médiích občany proti někdejší vlajkové lodi pravice, straně ODS.“

Tato strana podle nich překážela nesplnitelnému snu jejich guru Václava Havla o třetí cestě k socialismu s lidskou tváří. ODS tedy načas odstranili do propadliště dějin, ale sen jejich duchovního vůdce se nenaplnil a místo socialismu s lidskou tváří tu zase byl nastolen totalitární socialismus. „Pohřbili tak proto nejen jimi tak nenáviděný kapitalismus, ale ironií osudu i svůj vlastní naivní sen o cestě k socialismu s lidskou tváří, čímž vydláždili komunistům cestu k moci,“ kritizuje prohradní server.  

Tak dlouho prý štvali proti všemu, co přinesl Listopad 1989- kapitalismu, tržní ekonomice, a svobodě člověka- až se jim skutečně podařilo obrátit kormidlo dějin před Listopad. Je třeba objektivně přiznat, že k jejich kritice přispěla klientelistická vláda Mirka Topolánka a rovněž „savonarolská“ vláda Nečasova. I díky nim prý lidé dospěli k přesvědčení, že je marné cokoliv dělat.

Havlovští levicoví intelektuálové a neschopní poklausovští pohrobci v ODS tak uvedli na scénu představitele zločinného režimu, kteří z povzdálí s úsměvem příhlíželi jejich aktivitám. „Kdyby to nebyla taková tragédie pro nás všechny, tak by se tomu člověk musel zasmát, jak se jim jejich úsilí vrátilo jako děsivý, hrůzný a strašlivý bumerang. Jak pohřbili své vlastní dílo, Listopadovou revoluci,“ uzavírají Fragmenty.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…