Troška přiznal, proč má stále dobrou náladu. Nečte noviny a nesleduje zprávy

21.09.2012 18:52

Režisér Zdeněk Troška, který říká, že nemá rád politiku, nezajímá se o ni, noviny nečte a na televizi se nedivá, dokázal, že tomu tak úplně není. V těchto týdnech se totiž veřejně postavil za dvě osobnosti z politiky.

Troška přiznal, proč má stále dobrou náladu. Nečte noviny a nesleduje zprávy
Foto: Radek Kraus
Popisek: Režisér Zdeněk Troška

Na Hrad by poslal kandidáta Jana Fischera, zatímco v Jihočeském kraji, kde žije, podporuje současného hejtmana Jiřího Zimolu (ČSSD).

Přitom v minulých volbách do Poslanecké sněmovny však vychvaloval do nebes Janu Bobošíkovou (Suverenita), která podle něj umí mluvit a oslovit lidi. Ta teď kandiduje taky na prezidentku, ale tentokrát ji Troška nepodpořil.

„Jan Fischer je vzdělaný, inteligentní, úspěšný a hlavně lidský člověk, který má zdravé názory a nejde mu o to, jít si do politiky nahrabat,“ řekl o osobnosti možná budoucího českého prezidenta režisér pohádek a komedií Zdeněk Troška.

Tomu je úplně jedno, že na jedné straně podporuje vesměs pravicového kandidáta na prezidenta a do krajských voleb čistě levicového kandidáta a stávajícího hejtmana Jiřího Zimolu (ČSSD).

„Jiří Zimola je mladý, zdravý, moderní, inteligentní člověk, který dělá politiku jinak, je vstřícný a má elán, umí oslovit lidi a přesně ví, co chce. Takové lidi v politice potřebujeme a držím mu pěsti,“ řekl na obhajobu Zimoly Troška.

Režisér je značně znechucen situací v zemi

„Úplně bych změnil volební systém. Nevolil bych strany, ale lidi, protože to má být o lidech, osobnostech, ne o stranách. Pak by to všechno vypadalo jinak. Podívejme se, kam jsme to za těch dvacet let dovedli se stranami a různými uskupeními. Ale kdyby tam byl každý sám za sebe, bylo by to o něčem jiném,“ myslí si Troška, který je současnou situací v České republice značně znechucen.

„Noviny nečtu, na televizi se skoro nedívám, zprávy moc nesleduju, a je mi dobře na světě. Proto mám taky pořád dobrou náladu. Lidi se mne pořád ptají – pane Troška, jak to děláte, že se pořád usmíváte? A já jim říkám tohle, a pomáhá to. K čemu se budu něčím nervovat, když to stejně nezměním a jen mne to naštve. Pokud ale lidi začnou přemýšlet a budou volit více podle osobností a méně podle stran, pak bude třeba jednou lépe,“ dodal režisér, který teď pracuje na své komedii Babovřesky, aneb z dopisu venkovské drbny.

Sám už dvakrát odmítl nabídku kandidovat do Senátu za ČSSD. Prý proto, že by ho to nebavilo a za chvíli by se z toho zbláznil. „Stačilo mi jednou navštívit tuhle instituci a jsem nadosmrti vyléčený z toho ucházet se o jakýkoli takový post.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…