Vyloučený Dryml se opřel do SPOZ, Štengla označil za pošťáka

27.09.2013 18:42

Vyloučený člen Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ) senátor Vladimír Dryml si postěžoval na nedemokratičnost své bývalé strany a na praktiky, které podle něj ve straně panují. Místopředsedovi SPOZ Martinu Nejedlému a hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi se podle Drymla například nelíbily jeho konzultace s hlavou státu.

Vyloučený Dryml se opřel do SPOZ, Štengla označil za pošťáka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Vladimír dryml

"Do určité doby jsme s panem prezidentem konzultovali některé věci. K nelibosti pánů Mynáře, Nejedlého a možná i pana (ředitele bezpečnostního odboru Hradu Jana) Fulíka," řekl Dryml. "Ale od určité doby došlo k přerušení kontaktu klubu, nejen mé osoby, ale i klubu, s Hradem. A je otázka, komu to vyhovuje," uvedl Dryml. Kvůli nedostatečným konzultacím politických témat podle něj možná nebyli schváleni někteří prezidentovi kandidáti na ústavní soudce. "Pan Mynář je i politický šéf, takže si uvědomme, kdo nese tu zodpovědnost," dodal Dryml.

O Nejedlém se v zákulisí hovoří jako o jednom z nejvlivnějších mužů SPOZ. Právě on s bývalým šéfem strany Mynářem prý mají mít zodpovědnost za směřování strany i výslednou podobu kandidátních listin do předčasných voleb, kvůli které ve straně nyní panují spory. "Já se domnívám, že i to, co se nyní děje ve SPOZ, je především otázka poruchy komunikace a účelových pomluv některých šejdířů," uvedl Dryml.

"Pošťák" Štengl

Současného předsedu strany Zdeňka Štengla senátor označil za "pošťáka". Má být údajně slabým lídrem, který stranu nechává řídit Nejedlým a Mynářem. V SPOZ se rozhořely spory o výslednou podobu volebních kandidátek poté, co předsednictvo strany výrazně zasáhlo do návrhů, které mu předložily krajské organizace. Po protestech byl vyloučen Dryml spolu s dalšími dvěma členy královéhradecké buňky.

Na čtvrtečním zasedání stranického vedení se mělo řešit také vyloučení místopředsedkyně Dity Portové, která s kandidátkami také nesouhlasila. Nakonec ve straně zůstala s odůvodněním, že u zemanovců se za názor "zatím" nevylučuje, sdělila ČTK a Právu. Dryml prý nechce, aby se měnil název společného senátního klubu SPOZ-KSČM-Severočech. Záležet prý ale bude na domluvě s dalšími členy klubu.

reklama

autor: ane

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…