Zaorálek na Frekvenci 1: Klausovou by velvyslankyní neudělal

06.04.2013 13:57

Hostem pořadu Pressklub byl místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek. Hovořil o situaci ve své straně, vrátil se ke sjezdu ČSSD a nezvolení Jiřího Dienstbiera do vedení nebo o pražské koalici.

Zaorálek na Frekvenci 1: Klausovou by velvyslankyní neudělal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Po sjezdu ČSSD byl potvrzen předsedou Bohuslav Sobotka. Zaorálek ale odmítá, že by strana byla rozdělená na sobotkovce a haškovce. „Já mám dnes daleko silněji dojem, že vedení strany táhne za jeden provaz,“ uvedl místopředseda ČSSD.

Vyšetřovat by měli Béma

Zaorálka mrzí, že se do vedení ČSSD nedostal Jiří Dienstbier. „U členů panoval pocit, že nevzal dost noblesně ten neúspěch prezidentské volby. Že se měl zachovat velkoryseji,“ vysvětlil poslanec. „Já jsem přesvědčen, že Jiří Dienstbier se spojil s řadou důležitých témat, například s exekucemi. Navíc se velmi statečně rval v té prezidentské volbě,“ dodal.

Jako stínovému ministru zahraničí se Zaorálkovi nelíbí spor prezidenta Miloše Zemana s Karlem Schwarzenbergem o velvyslanecký post pro Livii Klausovou. „Je to celé trochu taková nepovedená historie,“ okomentoval. „Měl by to být výsledek dohody mezi Pražským hradem a vládou,“ řekl.

Klausovou by ale velvyslankyní neudělal. „Mám dojem, že vystoupení paní Klausové v té kampani příliš noblesní nebylo,“ uvedl Zaorálek s tím, že její vystupování si lidé pamatují. Navíc podle něj nemá bývalá první dáma dostatečné zkušenosti.

Zaorálka zaráží také obvinění pražských radních kvůli kauze opencard. Udělali podle něj zásadní chyby, vyšetřováni by ale měli být lidé kolem exprimátora Pavla Béma.  „Co ale s tím, co se dělo od roku 2006? Proč to se nevyšetřuje?“ podivil se.

Místopředseda sněmovny se pustil i do Věcí veřejných. „V zahraničí je to tak, že v prvním období je protestní strana v opozici a ukazuje se, co jsou tito lidé zač,“ prohlásil. „Pro veřejnost je devastující, že je zastupují lidé, kteří pro to nemají kompetenci,“ myslí si Zaorálek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…