Bavorsko plánuje debatu o zrušení Benešových dekretů, varuje Suverenita

23.05.2010 8:45

Suverenita v čele s Janou Bobošíkovou tvrdí, že za návštěvou Bavorského premiéra v Česku stojí snaha o vyjednání zrušení Benešových dekretů.

Bavorsko plánuje debatu o zrušení Benešových dekretů, varuje Suverenita

Představitelé Suverenity se domnívají, že se v Česku chystá dohoda o zrušení Benešových dekretů. Dohoda se má uskutečnit na plánované cestě bavorského premiéra Horsta Seehofera do Česka. Prý tomu nasvědčuje průběh dvoudenního srazu Sudetoněmeckého landsmanschaftu, který odstartoval v sobotu v Augsburku.

"K obavám, že cesta má mít za následek zrušení Benešových dekretů, nás vedou i slova šéfa Sudetoněmeckého landsmanšaftu Posselta, který ohlášenou cestu označil za historickou událost, a také to, že právě tento bavorský premiér se již dlouho dobu zasazuje o zrušení dekretů prezidenta Edvarda Beneše," uvádí partaj v prohlášení, které agentuře Mediafax zaslala hned první den jednání.

Seehofere nechceme tě tu, vzkazuje Suverenita

Předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková vzkázala do Bavorska, že její partaj by proti návštěvě výrazně protestovala. "Pokud chce pan premiér Bavorska Horst Seehofer na podzim poprvé oficiálně přijet do Prahy obklopen aktivními členy sudetoněmeckých organizací, pak ať zůstane doma, nebude vítán," zdůraznila.

Suverenita požaduje právní zakotvení výjimky České republiky v Lisabonské smlouvě, kterou dojednal prezident republiky Václav Klaus, do českých zákonů i mezinárodních dokumentů. Ta by měla zabránila zrušení Benešových dekretů.

Foto:Hans Štembera

reklama

autor: mab

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…