ČSSD brojí proti EU. Ta prý omezuje svobodu na internetu

22.09.2010 16:05

Stejně jako mnoho nevládních organizací i renomovaných osobností se čeští sociální demokraté bourří proti krokům EU ohledně internetové svobody

ČSSD brojí proti EU. Ta prý omezuje svobodu na internetu

Sociální demokraté se vymezili zejména proti zprávě o dodržování práv duševního vlastnictví na vnitřním trhu EU. Ta řeší například otázku autorských práv na internetu.

A ČSSD se nelíbí způsob, jakým to činí.  "Pod pláštíkem ochrany autorských práv a duševního vlastnictví se skrývá nestoudný pokus o omezování svobody a otevřenosti internetu. Konzervativní pravice tak dala jasně najevo, že namísto svobodného přístupu k informacím upřednostňuje kontrolu a omezování svobody," vysvětlil europoslanec Pavel Ploc, proč se jeho strana staví proti snahám EU.

Memento pro novináře

Ploc se opřel i do pravice. "Až budou zase čeští novináři, a nejen ti internetoví, psát o tom, že jedině pravice je zastáncem práv a svobod občanů, pak bude potřeba jim připomenout právě dnešní hlasování na půdě Evropského parlamentu", apeloval v tiskové zprávě.

Čeští sociální demokraté nejsou sami, kterým se přijetí zprávy nelíbí. "Proti zrávě se nejen v Evropě, ale i ve světě, zdvihla vlna odporu," píše ČSSD ve své tiskové zprávě s tím, že své znepokojení nad kroky EU vyjádřila řada renomovaných osobností i nevládních organizací. Mezi jinými například i Reportéři bez hranic.

Zda EU snahy politiků i dalších vyslyší, zatím však není jasné.

Více čtěte:

Filip si notoval s piráty o svobodě internetu

reklama

autor: jas

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…