Ekologové chtějí vyřezávanými včelími kláty parodovat rostoucí vliv komunistů

24.03.2013 22:35

Co má společného Lenin a včelařství? Na tuhle otázku dokáží brilantně odpovědět ekologové z Valašského Meziříčí. Rozhodli se totiž zabít hned několik much jednou ranou. Ztvárněním měsíce československo-sovětského přátelství jako vyřezávaného včelího klátu chtějí upozornit na to, že aktuální volební průzkumy a možná i osobnost prezidenta spíš nahrávají návratu dob minulých.

Ekologové chtějí vyřezávanými včelími kláty parodovat rostoucí vliv komunistů
Foto: Archiv Milana Orálka
Popisek: Včelí kláty

„Pořád se ozývají hlasy o sponzorování Zemanovy kampaně. Prý tam hrály svou roli sovětské naftové společnosti. Navíc má tahle akce souvislost s rostoucí volební popularitou KSČM a ČSSD. Tak chceme připomenout, že se nám za chvíli může stát, že budeme opět slavit měsíc československo-sovětského přátelství,“ vysvětlil ParlamentnímListům.cz známý ekolog Milan Orálek s tím, že hlavní klát jako kůl v plotě nezůstane. Celkem jich totiž ekologové v osadě Pulčín postaví třináct.

Možná bude třináctý měsíc holohlavý jako Lenin

Dvanáct měsíčků a třináctý bude právě měsíc československo-sovětského přátelství. A jak bude vypadat? To už bude záležet na veřejnosti. Ekologové totiž nechají kláty připravit skutečným řezbářům a pak se na nich může vydovádět široká veřejnost. Lidé si na nich vyzkouší své řezbářské schopnosti. Pak se budou impregnovat a malovat, aby byly pěkně barevné. „Možná bude třináctý měsíc holohlavý a tak připomene Lenina a ten nejhrozivější Stalina. Jisté je, že jako měsíc československo-sovětského přátelství, který takto i označíme, vybereme klát, který bude vypadat nejhůř,“ doplnil Orálek. S prací na dřevořezbách začnou asi 6. a 7. dubna.  

Ekologové ovšem omalováváním včelích klátů sledují i jinou věc, která už recesí zrovna není. „Věkový průměr českého včelaře je 72 let, takže touto akcí budeme popularizovat včelařství,“ dodal Orálek. Jenže včelař, který by si domů chtěl odnést právě obávaný třináctý měsíc, neuspěje. Tento klát totiž bude pouze okrasný a včely se v něm nebudou dát chovat. Včelařům ekologové raději nabídnou jiné, praktické a bez tváře komunistických soudruhů. „Ať si na nás komunisti přijdou. I negativní ohlasy musí být. Vždyť máme svobodu,“ vzkázal Orálek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …