FOTO Kočí nahoře bez. Chtějí mě zdiskreditovat, říká poslankyně

01.10.2011 8:38

AKTUALIZOVÁNO Poslankyně Kristýna Kočí tvrdí, že policie o úniku fotografie, která se v sobotu objevila v bulváru, ví a případem se zabývá ve spojitosti s pokusy zastrašit Kočí, aby nevypovídala o údajných korupčních praktikách předsedy poslaneckého klubu VV Víta Bárty.

FOTO Kočí nahoře bez. Chtějí mě zdiskreditovat, říká poslankyně

Bulvární plátek Aha! získal fotografie polonahé poslankyně Kristýny Kočí. Bývalá členka a předsedkyně klubu Věcí veřejných prohlašuje, že jde o snímek, který před lety dala svému tehdejšímu příteli jako dárek. V době, kdy oznámila údajné korupční prostředí panující v nejmenší vládní straně, spolupracovníci Víta Bárty (VV) za kompromitující materiál nabízeli až pět milionů korun. Aha! však fotografii obdržel zdarma.

TÉMA: Peníze za mlčení ve VV 

"Je to fotografie z doby, kdy mi bylo, myslím, devatenáct let, chodila jsem s tehdejším partnerem, který si přál jako dárek nějakou takovou fotografii. Fotografovala ji moje sestra a opravdu je to fotografie stará minimálně šest let," prohlásila Kočí.

O tom, že by celá skutečnost mohla vypadat úplně jinak, mají ParlamentníListy.cz důkaz. Jak naší redakci sdělil tehdejší přítel poslankyně Kočí, který měl snímek darem obdržet:

"Nevím, zda tato fotografie byla určena jen pro mě, když  ji slečna poslankyně poslala i mému dobrému kamarádovi. Co tím tehdy sledovala?" tvrdí její expřítel. Podle něj inkriminovaný snímek sama Kristýna Kočí poslala dalšímu člověku. "Byli jsme spolu teprve krátce. Mám k dispozici i printscreen e-mailu, který má slova dokazuje a v případě potřeby odtajním i jméno příjemce. Asi na těch povídačkach ohledně jejího mnohomužství něco bude," doplnil pro ParlamentníListy.cz.


E-mail od poslankyně Kočí:


Naše redakce náhled e-mailu, který skutečně adresovala Kristýna Kočí svému kamarádovi, a to včetně přílohy s pikantní fotografií, má.

Poslankyně Kočí k celé aféře dodává, že policie o úniku fotografie ví a případem se zabývá ve spojitosti s pokusy zastrašit Kočí, aby nevypovídala o údajných korupčních praktikách předsedy poslaneckého klubu VV Bárty. "Policie se o to velmi zajímá, protože je snaha mě zastrašit, abych coby klíčový svědek nevypovídala nejen v kauze Bártových obálek, ale i dalších praktik, kterých se tento člověk dopouští," říká poslankyně.

Dalších diskreditačních fotografií už se ale čtenáři bulváru nejspíš nedočkají. Kočí totiž tvrdí, že toto je jediná fotografie, o které ví, že by ji vědomě fotila a někomu ji darovala.

ParlamentníListy.cz mají také informace, že fotografie kolovala po médiích hned několik měsíců. Redakci tato slova potvrdili dva bulvární novináři. "Nabízeli nám ji o prázdninách, ale cena byla vysoká, pohybovala se v desítkách tisíc. To není relevantní cena, průměrně dáváme za fotky do 15 tisíc korun, jestli někdo hovoří o pěti milionech, tak je zcela mimo mísu, nic v České republice nestálo pět milionů korun, to je úplný nesmysl!"


Klasnová: Bez komentáře, Kočí se chce jen zviditelnit


Že by ale mezi bývalými nebo i současnými kolegy z politiky vyvolala zveřejněná fotografie nějaký výrazný poprask, se říci nedá. 

"Kristýna Kočí už neví, co dělat, aby se zviditelnila, jakkoli jinak to komentovat, by znamenalo snižovat se na její úroveň a toho jsem daleka," zhodnotila pro ParlamentníListy.cz místopředsedkyně sněmovny Kateřina Klasnová (VV).

"Nechci posuzovat, kdo za fotkou stojí a nemyslím si, že se jí dá někoho vydírat. Podle mě je fotka ve stejné rovině, jako když slečny z VV (Klasnová, Peake, Andrýsová, Kočí a další) nafotily erotický kalendář," uvedl nezařazený poslanec Jaroslav Škárka.

Bývalý kolega Kristýny Kočí z VV, poslanec Jiří Štětina bulvární plátek například vůbec neviděl, ale pro kritická slova nejen na adresu vyloučené poslankyně a dalších nešel daleko. "Nečtu bulvár ani MF Dnes. Jinak jsou mi všichni tři "pučisti" naprosto lhostejní a jenom si kladu otázku - jaký volební program reprezentují a koho tedy zastupují? Že by další fáze likvidace VV, když scénář nevyšel? Myslím, že současnost má mnohem závažnější problémy než jsou sl. Kočí nebo názory pana Škárky," nechal se slyšet Štětina.

O Kočí už není zájem 

Ačkoli jde svým způsobem o velice třaskavý materiál, sobotní ráno na sociální síti Facebook o něm prakticky nehovoří. "Není se čemu divit, ta kauza Kočí a spol. byla živá před půl rokem, teď už nevím, co si o tom mám myslet. Jestli za tím stojí VV, svědčí to o jejich úplném diletantismu, na straně druhé to může být reakce na Jaroslava Škárku, který také v bulváru hovořil velmi intimně o údajných praktikách Víta Bárty," uvedl pro ParlamentníListy.cz analytik Břetislav Polách.

Narážel tak na páteční rozhovor poslance Škárky, který pro bulvární deník konstatoval, že si exministr dopravy v minulosti natáčel pravidelné akce pro obchodní a politické partnery, při nichž si je filmoval v přítomnosti modelek, hostesek nebo i skutečných prostitutek. "Bárta si pozval k bazénu dole v domě partnery. Bylo to za přítomnosti slečen různé pověsti, od asistentek z ABL přes hostesky, modelky a skutečné prostitutky. Bárta si tyto večírky natáčel."

Sám Vít Bárta však prostřednictvím ParlamentníchListů.cz tato tvrzení jednoznačně odmítnul.

"To jsou nehorázné lži. V obraně na ně mě jen napadlo bezskrupulózně obvinit Škárku z toho, že souloží s malými holčičkami. To je ten typ lží, na které už nejde nějak seriozně reagovat."

STALO SE:

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…