Financial Times píše o Sazce. Investoři, bděte

01.07.2011 14:15

Nehoda insolventního správce Sazky Josefa Cupky přitáhla pozornost prestižního deníku Financial Times. Aktuální dění okolo loterijního gigantu podle listu ukáže nejen to, zda je bezpečné investovat v Česku, ale i to, zda jsme se definitivně vyrovnali s komunistickou minulostí.

Financial Times píše o Sazce. Investoři, bděte

Dění okolo loterijní společnosti Sazka přitahuje pozornost světově proslulého deníku Financial Times. Ve sloupku, jenž je loterijnímu gigantu věnován, se autor textu zamýšlí nad nedávnými událostmi, které provázeli vyhlášení bankrotu, konkrétně spekulují o pozadí nehody, která postihla insolventního správce Sazky Josefa Cupku. Informaci přinesl server Hospodářských novin (HN).

Rusky mluvící řidič za volantem

Insolvenčního správce Cupku v Praze na Karlově náměstí přejelo auto, když chtěl přejít vozovku, ale je třeba dodat, že vyvázl bez zranění. Rusky mluvící řidič, který seděl za volantem, následně nedokázal vysvětlit, proč do Cupky najel.

Sledujeme téma Kauza Sazka

List FT se následně věnuje zevrubnému popisu historie Sazky i působení Aleše Hušáka v čele firmy. Nejdůležitější podle autora textu je, jak nakonec dopadne spor o vyhlášení konkurzu nad Sazkou. Hušák se totiž proti rozhodnutí soudu odvolal a nyní se čeká na rozhodnutí odvolací instance.

Důkazy nejsou, ale...

Toto rozhodnutí bude podle listu důležité pro zahraniční investory. Pokud soud rozhodne, ve prospěch insolventního správce, investoři se prý nebudou muset bát v naší zemi investovat. Pokud ale rozhodne ve prospěch Hušáka, bude to špatná správa. Dokonce by se podle listu ukázalo, že se náš stát ještě nedokázal plně odpoutat od komunistické minulosti.

Související: Hušáka vyhodili ze Sazky. Zlatý padák nepřibalili

"V případě, že rozhodne opačně, Sazka se dostane znovu do rukou starého vedení a držitele dluhopisů nechá na holičkách. Vzkaz okolnímu světu pak bude ten, že změny - alespoň v některých oblastech - byly pouze kosmetické," píše FT.

Dále čtěte: Hušák je pracant. Zaměstnanci jeho odchod oplakali

Na závěr prestižní deník připouští, že o propojení mezi osudem Sazky a nehodou Josefa Cupky neexistují žádné důkazy, ale skutečnost, že k něhodě došlo, ukazuje na napětí v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…