Halík: Biskupové, pozor na Klause. Ochočí si vás

30.09.2011 7:24

Před několika lety se Klaus rozčiloval nad tím, že ve veřejnoprávní televizi je dán takový prostor bohoslužbě církve, která je něčím na způsob zahrádkářského spolku - tenkrát tam totiž nekázal, připomíná známý český duchovní Tomáš Halík.

Halík: Biskupové, pozor na Klause. Ochočí si vás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Katolický kněz Tomáš Halík se domnívá, že prezident Václav Klaus politicky zneužil svátek českého světce Václava. Nenechte se ochočit Klausem, varuje dokonce Halík české biskupy. Zprávu přinesl dnešní deník Právo.

Jednota trůnu a oltáře jako za Rakouska - Uherska

Halík má za to, že se církev musí rozhodnout, zda bude sloužit politické vrchnosti jako za Rakouska - Uherska nebo zda se statečně postaví proti politikům tak, jak to učinila mnohokrát v minulosti.

Prezidentův projev:
Klaus: „Pokrokáři" všeho druhu vedou stále nezakrytější útok na naše tradiční hodnoty a ctnosti

„Před několika lety se Klaus rozčiloval nad tím, že ve veřejnoprávní televizi je dán takový prostor bohoslužbě církve, která je něčím na způsob zahrádkářského spolku - tenkrát tam totiž nekázal. Pokud by si ovšem církev a její představitele ochočil, mluvil by o ní medovým jazykem," varuje kněz.

Rozporuplné ohlasy na prezidentům projev:
Pane prezidente, Vy snad chcete diktaturu. Klausův projev pár hodin poté

Čeští biskupové by si podle jeho názoru měli uvědomit, že konzervativní hodnoty, o kterých prezident hovořil, reprezentují především kontroverzní hradní či prohradní persony jako Ladislav Bátora nebo Petr Hájek. 

Ředitel Institutu sv. Josefa Michal Semín Klause hájí. „U Václava Klause je určitě znát obrat oproti devadesátým letům. Tehdy ho skupina kolem Tomáše Halíka z části i právem kritizovala za malou duchovnost a že je pohrobkem českého ateismu, a oni se naopak pasovali do monopolní role obránců duchovna a naděje českého národa. A nyní je to jinak. Najednou Hrad je spojencem konzervativních křesťanských  sil, zatímco nyní eurohujeři, zelení a další stoupenci neomarxistické revoluce nachází spojence v lidech jako je Halík a spol.," řekl ParlamentímListům.cz Semín.

Dále čtěte:
Pane prezidente, Vy snad chcete diktaturu. Klausův projev pár hodin poté

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…