Herec, senátor a ředitel Töpfer: Stíhám vše. Senát moc času nezabere

20.01.2012 14:34

Senátor Tomáš Töpfer (ODS) se stane ředitelem Divadla na Vinohradech. Z řad ČSSD je za toto sezení na dvou židlích tvrdě kritizován. Pražský zastupitel Lukáš Kaucký naznačuje, že mu ke zvolení ředitelem mohly napomoci jeho politické kontakty. Herec podobné výtky rezolutně odmítá a uvažuje, že se pokusí senátorský post v nadcházejících volbách obhájit.

Herec, senátor a ředitel Töpfer: Stíhám vše. Senát moc času nezabere
Foto: Jan Janula
Popisek: Tomáš Töpfer

Známý herec a senátor Tomáš Töpfer (ODS) má za to, že lze souběžně vykonat funkci ředitele Vinohradského divadla a senátorský mandát. Z řad ČSSD však za tento svůj postoj sklízí tvrdou kritiku. Je obviňován i z toho, že při volbě ředitele divadla hrálo roli jeho politické angažmá. Sám Töpfer si ale z podobné kritiky mnoho nedělá. Rozhovor se senátorem a hercem přináší server idnes.cz.

Senátorský mandát prý tolik času nezabere

Pražský radní Lukáš Kaucký (ČSSD) naznačuje, že se ředitelem Divadla na Vinohradech Töpfer nestal jen díky svým hereckým zkušenostem, ale možná také díky svým politickým známostem. Herec ale tvrdí, že má za sebou mnohaletou hereckou kariéru a své manažerské schopnosti prokázal v pozici šéfa Divadla Na Fidlovačce. Navíc, ředitele vybírala desetičlenná komise, která se o jeho politickou dráhu nezajímala.

„Neznám jejich politické zabarvení a ani mne nezajímalo. Ani je moje politická orientace nezajímala. O post ředitele Divadla na Vinohradech se ucházelo šest lidí a oni si devíti hlasy proti jednomu vybrali mě. Pravděpodobně proto, že jsem čtyřicet let u divadla a čtrnáct let ředitelem divadla, které neexistovalo a do kterého nyní chodí přes 100 tisíc diváků ročně. Podle mne je to velmi hloupé to takto zlehčovat, jestli má pan radní Kaucký dojem, že je tam lepší kandidát, tak ať jej pojmenuje,“ oponuje Töpfer.

Herec je jednou z významných tváří ODS v Senátu a prý už dostal nabídku, aby svůj mandát v letošních volbách obhájil na dalších šest let. Herec to zvažuje, protože spojení postu ředitele a šéfa prestižního divadla vnímá jako pro kulturu výhodné. Udržel by si přehled a vliv na politické záležitosti s kulturou spojené. Dodává k tomu, že senátorský mandát nezabere tolik času, aby u toho ještě nemohl dělat ředitele velkého kamenného divadla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…