Jandák je po operaci. Doléčit se pojede na chalupu

12.02.2010 19:29

Exministr kultury, poslanec za Jihočeský kraj a herec Vítězslav Jandák je po operaci. V pražské nemocnici ve Střešovicích se v pátek dopoledne podrobil zákroku, kdy mu lékaři odstranili potíže s jeho zaníceným žlučníkem.

Jandák je po operaci. Doléčit se pojede na chalupu

Poslanec a věčně dobře naladěný politik a herec podstoupil chirurgický zákrok dopoledne. Operace se trochu bál, byla ale nevyhnutelná. „Jasně, že se trochu bojím, to asi každý, ale nedá se nic dělat. Bolestmi už nemůžu vydržet a poslední dny v parlamentu, kdy tam byly jen hádky a stresové prostředí, mne rozhodně nepřidaly," řekl před zákrokem serveru ParlamentniListy.cz Jandák.

Po operaci leží ve Vojenské nemocnici a cítí se dobře. Podle informací od jeho rodiny je v pořádku a probouzí se z narkózy. Teď bude zhruba dva dny pod dozorem na oddělení JIP, pokud nenastanou komplikace, bude přeložen na pooperační a následně na nadstandardní pokoj.

V nemocnici si pobude zřejmě zhruba deset až čtrnáct dní, pak bude propuštěn do domácího ošetřování. „Pak se chci vrhnout znovu do práce. Hlavně pojedu na chalupu na Třeboňsko, protože to místo, ta příroda, to pro mne budou asi nejlepší lázně. Ale musím se dát dohromady, protože rozjíždíme volební kampaň a musím být fit," svěřil se Jandák.

Lékaři také nařídí politikovi přísnou pooperační žlučníkovou dietu a už nyní mu doporučili alespoň omezit kouření. „Kouřit jsem přestal několikrát a zase začal. Je to začarovaný kruh. Uvidíme, zda se mi to tentokrát podaří. Třeba se mi po operaci změní chutě a bude vyřešeno," dodal poslanec.

Prací poslance dělám naplno

V letošních parlamentních volbách bude kandidovat naposledy. Nechce prý být podle svých slov tím, kdo se ve sněmovně narodil, žije a zemře tam. Práci poslance se ale dvaašedesátiletý Jandák věnuje velmi poctivě a naplno. Pravidelně každé pondělí je ve své poslanecké kanceláři v Jindřichově Hradci, pak objíždí kraj a nikdy, pokud není nemocný, nechybí na jednáních ve sněmovně.

Čtěte více: Jandák: Letos budu kandidovat naposledy

Kromě toho se zajímá o starosti běžných občanů na jihu Čech a snaží se pomáhat i různým institucím, včetně hasičů, neziskových organizací či například Azylovému domu Rybka v Husinci na Prachaticku, kde je patronem „Školky Medvídek".

„Pan Jandák nám velice pomáhá a i když já osobně nejsem nijak politicky vyhraněná, pan Jandák byl kdysi jediný, kdo nám nabídl pomoc a za to si ho moc vážím a pomáhá dodnes," prozradila ředitelka jediného azylového domu v Česku, který ubytovává celé rodiny a který patří k unikátním svým zaměřením i fungováním nejen u nás, ale i v Evropě.

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kra

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…