Jitrnice z Hradu, kreténi, xenofobní banda zaprděnců, řádil u nás bulvárník Novotný. Táňa Fischerová má prý podobný názor, ale takto by to nikdy neřekla

04.08.2016 17:38

„Jeho slovník patří k jeho provokacím. Baví ho to a užívá si to. I když máme podobný názor, záleží také na způsobu, jakým jej vyjadřujeme,“ tvrdí na konto bulvárního novináře Pavla Novotného herečka, moderátorka a také politička Táňa Fischerová. Novotný totiž v minulých dnech ParlamentnímListům.cz poskytl otevřený rozhovor o islámu, o migrantech, ale i o stavu médií v ČR. Ten však dokázal napěnit krev v žilách nejednoho čtenáře, protože v něm byla slova jako kreténi, tupci z venkova, či česká huba mastná od tlačenky.

Jitrnice z Hradu, kreténi, xenofobní banda zaprděnců, řádil u nás bulvárník Novotný. Táňa Fischerová má prý podobný názor, ale takto by to nikdy neřekla
Foto: Daniela Černá
Popisek: Táňa Fischerová, herečka, aktivistka.

Známý novinář Pavel Novotný po delším váhání poskytl ParlamentnímListům.cz rozhovor, který však byl plný expresivních výrazů.

„Přehodnocovat po jakémkoli teroristickém útoku, nota bene vedeném ‚vojákem‘ IS, může jenom naprostý idiot, takže mě nepřekvapí, když drtivá většina čtenářů ParlamentníchListů.cz bude za podobnou věc paušálně odsuzovat islám jako takový. Inu, česká věčně remcající, pitomá mastná huba od tlačenky. Co od ní mohu čekat?“ zaznělo třeba ze strany známého bulvárního novináře hned v první odpovědi. A v podobném duchu se nesl i zbytek rozhovoru, ve kterém se Novotný vyřádil na české veřejnosti termíny kalibru "stádo orangutanů".

Jeho slovník nadzvedl ze židle nejprve poslance a bývalého ministra kultury Vítězslava Jandáka (ČSSD). „Tím člověkem hluboce opovrhuji, je to tlachal a lidská špína. A ani nevím, proč je slavný. Zda kvůli tatínkovi, nebo jestli kvůli tomu, že je tak sprostý... nevím,“ poznamenal na konto novináře kromě jiného pro ParlamentníListy.cz toto úterý Jandák.

Anketa

Na hranice bych v souvislosti s migranty poslal/a nebo postavil/a

73%
23%
hlasovalo: 15380 lidí

O den později si vzala Novotného na paškál i herečka a bývalá poslankyně Táňa Fischerová.„Nechci se vyjadřovat k osobě pana Novotného. Nikdy jsem nečetla bulvár a ani jeho články. Viděla jsem pouze dokument o něm v České televizi, který mi potvrdil, že žijeme v jiných sférách, jež spolu nemají nic společného. Jeho slovník patří k jeho provokacím. Baví ho to a užívá si to. I když máme podobný názor, záleží také na způsobu, jakým jej vyjadřujeme,“ sdělila ParlamentnímListům.cz Fischerová, která se podobně jako Novotný dlouhodobě imigrantů zastává a dává najevo v rozhovorech pro ParlamentníListy.cz tedy i to, že je třeba utečencům ze zemí, v nichž se válčí, pomáhat.

A přestože podobně jako Novotný nemá ani ona příliš v lásce prezidenta Miloše Zemana, že by jej však nazvala „jitrnicí z Hradu“, či na jeho konto používala jiné peprné odsudky, k tomu by se prý nikdy nesnížila.

„Nedá se říct, že do vztahu k Miloši Zemanovi tahám emoce. Vyjadřuji se racionálně k jeho jednotlivým krokům, pokud jsem tázána. Že jsou převážně kritické ale vyplývá z obsahu jeho vyjádření. Vidíme totiž svět ze zcela jiných úhlů pohledu. Ale formálně bych jej nikdy neurážela. V mém chápání světa totiž kultivovaná slova patří k vyjadřování. A už jsem řekla – pan Novotný rád provokuje,“ vysvětlila ParlamentnímListům.cz Fischerová, která navíc v historicky první přímé volbě v roce 2013 kandidovala na prezidentku ČR.

Podle političky (Klíčové hnutí) události letošního léta sice určitě ke klidu nepřispěly, ovšem že by Čechy nějak výrazně odsuzovala za to, že jsou neklidní kvůli řetězícím se teroristickým útokům? Na tuto linku by prý nikdy nenaskočila!

Pavel Novotný totiž v inkriminovaném rozhovoru dal navíc najevo, že jsou Češi joudové a tupci z venkova, čímž zaútočil na český národ kvůli masovému odsuzování islámu.

„... copak k těm kreténům jde mluvit na rovinu? Kdepak, krmit, krmit, krmit, uprchlíci jsou zlo a vy čecháčkové, co jim nevoní nic cizího, jste v pořádku. Nejste, jste xenofobní, homofobní banda zaprděnců a díky Bohu za pražskou kavárnu! Děkuji ti, neexistující Bože, že jsi mi dal židovskou inteligenci. Já kdybych volil Okamuru a vadil mi kníže, tak se stydím mít děti!“ zmínil v této věci kupříkladu Novotný.

„K jeho slovníku už se nebudu vyjadřovat. Nemám ráda ani pojem pražská kavárna. Myslím, že díky médiím i postojům mnohých politiků, kteří rozdmychávají nenávist k jinakosti, velké procento lidí opravdu podléhá xenofobii. Nicméně, je taky třeba vidět to, že pracující lidé, kteří se stěží uživí z platu, který dostávají, se obávají příchodu levné pracovní síly. To je ale jiný problém a mnohým mocným vyhovuje, že pozornost se místo na ně a na praktiky dnešního světa zaměřuje jinam a ti dole si vzájemně nadávají, aniž se řeší příčiny problému. Každé zjednodušení je škodlivé, ale na mnohé účinné. Proto se tak často vyskytuje,“ zastala se někdejší poslankyně českého národa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …