Katolík Nečas pochválil Klause i Duku kvůli katedrále

24.05.2010 18:51

Volební lídr ODS Petr Nečas pochválil prezidenta Václava Klause a hlavu katolické církve za to, že se dokázali dohodnout na společné péči o Katedrálu sv. Víta.

Katolík Nečas pochválil Klause i Duku kvůli katedrále

Arcibiskup Dominik Duka se v pondělí s prezidentem Václavem Klausem dohodl, že se budou o Chrám sv. Víta starat společně.

Volební lídr ODS Petr Nečas v pořadu Impulsy Václava Moravce poděkoval panu prezidentovi a hlavě církve za to, že se dokázali dohodnout na společné péči o dlouho diskutovaném Chrámu sv. Víta. „Je dobře, že to udělali před volbami a dali tak najevo, že je možná i zdánlivě nepravděpodobná dohoda," uvedl Nečas.

Peníze z dluhopisů jen pokud je to nezbytné

Vláda chce hlasovat o vypsání třímiliardových dluhopisů na pomoc zatopeným oblastem. ODS však požádala premiéra Jana Fischera a ministra financí Eduarda Janotu o jasné dokázání toho, že v českém rozpočtu opravdu peníze nejsou. Nechce totiž zvyšovat dluh.

Mateřská podle volebního lídra ODS akorát rozpoutala destrukci Janotova balíčku. „My jsme mu to říkali, a měli jsme bohužel pravdu," řekl Nečas. Měnit to však nehodlají, i kdyby ODS vyhrála volby. Potřetí v roce je to prý už nepřístupné.

S eurem není kam spěchat, myslí si Nečas

ODS nechce, aby museli "naši vnuci platit za státní dluh, který jim tu nasekáme my". Zatímco se nyní všichni předhání, kdo nabídne dřívější termín pro přijetí eura, Petr Nečas je v klidu a vstup do evropské měnové unie bere jako okrajovou bonusovou záležitost.

„Prioritou je pro mě snížení dluhu. Nabídnutý termín roku 2015 je nereálný. Podle mě není kam spěchat," řekl volební lídr ODS v pořadu Impulsy Václava Moravce.

Podle Nečase je kvůli ekonomické situaci, státnímu dluhu a korupci opomíjeno téma důchodové reformy, která je však podle jeho slovo velmi důležitá. „Věřím ale, že se nám ji podaří prosadit. Už jsme dokázali schválit její první část, navíc ČSSD nikde neříká, že ji chce zrušit. Na návrhu reformy pracuje druhá Bezděkova komise a já doufám, že uděláme všechno pro to, abychom se co nejvíce řídili jejich návrhy," doufá v povolební konsenzus Nečas.

Čtěte Téma Duel Nečas Paroubek

Více: Klaus se s Dukou dohodl na správě katedrály sv. Víta

Foto:ods.cz

reklama

autor: mab

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…