Klaus podpořil Chalupu. Bojujme proti kůrovci, vyzval na Šumavě

14.06.2011 15:46

Podle hlavy státu jsou zásahy do šumavské přírody nutné. Se škodlivým kůrovcem je prý potřeba zatočit. Současný stav Šumavy je prý znepokojující.

Klaus podpořil Chalupu. Bojujme proti kůrovci, vyzval na Šumavě

Prezident Václav Klaus podpořil při své návštěvě Šumavy zásahy proti kůrovci. Podle hlavy státu politika minulého ministerstva životního prostředí a někdejší vedení správy národního parku dovedly lesy do tragického stavu. Současný stav Šumavy označil prezident Klaus za alarmující.

Smutný příběh

„Působí to smutně, působí to na každého člověka smutně, působí to smutně na člověka, který Šumavu zná a má ji rád. Chtěl jsem sem přijet již před několika týdny, abych podpořil pana doktora Stráského v jeho nové roli a pana ministra životního prostředí Chalupu. Tato moje cesta je tedy hlavně podpora pana ministra a pana ředitele národního parku. To je smysl," uvedl v úterý Klaus. 

Šumava je v tragickém stavu

Ten si ohledně hodnocení bývalého vedení resortu rozhodně nebral servítky. „Je naprosto evidentní, že politika, kterou zavedl předcházející ministr a vedení tohoto národního parku dovedla Šumavu do tohoto tragického stavu a musí nastat radikální změna. Znovu opakuji, v tomto podporuji ministra i ředitele parku. V každém případě je nutné, aby člověk zasáhl. Sen o tom, že si ti vyřeší příroda sama, na to my nemůžeme v žádném případě čekat," dodal prezident.

Vedení Plzeňského kraje v úterý předalo prezidentovi návrh zákona o Národním parku Šumava. Ten by měl být klíčovým nástrojem v boji proti kůrovci.

Čtěte:

Drobil jede na Šumavu zastavit kůrovce

Šéf šumavského parku: Kůrovce přemnožil Zeman

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…