Lékaři čekají, až jim přijdou platy. Pak budou možná protestovat

02.01.2012 16:36

Lékařští odboráři čekají na ohlasy z jednotlivých nemocnic a poté se rozhodnou, zda budou protestovat. Ve druhé půlce února pak proběhnou jednání s ministerstvem zdravotnictví.

Lékaři čekají, až jim přijdou platy. Pak budou možná protestovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ordinace vybavená přístroji. Ilustrační foto

"V průběhu ledna budeme sbírat informace z jednotlivých nemocnic o tom, jakým způsobem zaměstnavatelé přistoupili k navýšení platů. Chceme, aby jednotliví předsedové odborových organizací konkrétně projednali tu situaci se zaměstnavateli a aby se dohodli o navýšení,“ uvedla pro server iDNES.cz Dagmar Žitníková z odborového svazu zdravotnictví a sociální péče.

Odbory chtějí deset procent navíc

Odboráři se sejdou také s premiérem Petrem Nečasem. Chceme panu premiérovi sdělit, že máme na věc jiný názor než pan ministr a že úhradová vyhláška ve skutečnosti nemocnicím nepolepšila, ale dává jim pouze okolo 94, maximálně 95 procent úhrad oproti loňského roku," dodala Žitníková.

Lékaři požadují zvýšení platů o deset procent od začátku roku. Ministr zdravotnictví Leoš Heger jim slíbil 6,25 procenta a poté další zvyšování podle ekonomické situace.

reklama

autor: joh

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…