Manifestační podpis. "Bobo" nechce ve školách řeči o ochlupení

30.08.2010 21:31

Šéfka strany Suverenita Jana Bobošíková přitvrzuje ve svém konzervatismu. Na tiskové konferenci své strany v pondělí podepsala konzervativní dokument s názvem Manifest D.O.S.T. Ten se staví například proti adopci dětí homosexuálními páry a požaduje návrat k tradičním křesťanským hodnotám.

Manifestační podpis. "Bobo" nechce ve školách řeči o ochlupení

Bobošíková podepsala na tiskové konferenci základní dokument iniciativy Akce D.O.S.T. v reakci na dotaz ParlamentníchListů.cz, zda považuje zmíněnou skupinu konzervativců za extremistickou organizaci.

Manifest podepsaný Bobošíkovou požaduje návrat k tradiční rodině a evropským kulturním hodnotám, od kterých se podle autorů současná společnost pod vedením politiků EU řízeně odvrací. Směřování k multikulturní společnosti nazývají příznivci iniciativy "novou ideologií," proti které je třeba se bránit. V tomto duchu protestuje D.O.S.T. například proti evropské lidskoprávní legislativě včetně antidiskriminačního zákona. Iniciativa rovněž hájí národní identitu a suverenitu proti kosmopolitismu EU. 

"Akce D.O.S.T nejsou žádní fašisté či extremisté. Odmítám, aby byli lidé perzekvováni a nálepkováni za své názory," řekla redakci šéfka Suverenity. 

Prezident prý se zájmem sleduje činnost Suverenity

Akce D.O.S.T. je názorově velmi blízká prezidentu Václavu Klausovi a jeho spolupracovníkům Petru Hájkovi a Ladislavu Jaklovi. Prezident ostatně včera navštívil i narozeninovou oslavu Bobošíkové. "Pan prezident popřál Suverenitě i mně mnoho osobních a politických úspěchů a dodal, že se zájmem sleduje naši činnost," řekla ParlamentnímListům.cz politička.

Bobošíková také veřejně deklarovala svou podporu protestní manifestaci D.O.S.T., plánované na 1.září. Příznivci iniciativy na ní chtějí protestovat proti zavedení sexuální příručky ministerstva školství či "genderovému znásilňování češtiny."

Bobošíková: Hodnotová výchova je doménou rodičů

"Je nepřijatelné, aby děti v hodinách sexuální výchovy byly nuceny k tomu, aby spolužákům sdělovaly, kdy měly první menstruaci či kdy jim narostlo ochlupení na intimních místech. Škola není od toho, aby vnucovala dětem hodnoty, ale proto, aby je vzdělávala.Hodnotová výchova je doménou rodičů," uvedla dále Bobošíková.

Bobošíková též řekla, že západní Evropa nyní sklízí hořké plody multikulturalismu. "Paní senátorka Janáčková byla tvrdě kritizována a obviňována z rasismu za to, že chtěla kupovat letenky Romům do Kanady, francouzský prezident Sarkozy nyní Romy deportuje za tichého souhlasu EU," uvedla Bobošíková. 

Šéf D.O.S.T. za Suverenitu do Senátu

Šéfka Suverenity také v pondělí oficiálně představila kandidáta své strany pro podzimní senátní volby. Tím není nikdo jiný než Ladislav Bátora, šéf iniciativy Akce D.O.S.T. Bátora k Bobošíkové přestoupil ze Strany svobodných občanů Petra Macha, dalšího z politických uskupení nazorově blízkých prezidentu Václavu Klausovi.

Bátora bude kandidovat na Praze 11. Bobošíková rovněž představila heslo strany do podzimních komunálních voleb, které zní: "Suverenita - hvězda našeho města".

Konzervativní D.O.S.T.

Akce D.O.S.T. je konzervativní sdružení aktivně vystupující například proti rozšiřování práv homosexuálních párů. Ideově vychází především z obrany hodnot západní křesťansko-antické civilizace. Patří k dlouhodobým kritikům funkce ministra a zmocněnce pro lidská práva. Proslulost získala svými demonstracemi na podporu prezidenta v jeho odporu k Lisabonské smlouvě. 

Počet sympatizantů hnutí je těžko odhadnutelný, různých protestních akcí se však účastní několik stovek lidí. K příznivcům D.O.S.T. patří i několika politiků zejména z řad ODS, nejaktivněji na jeho podporu vystupuje bývalá poslankyně Eva Dundáčková. Na akcích pořádaných sdružením bývají často vidět i prezidentův tajemník Ladislav Jakl či poradce premiéra Roman Joch.

Čtěte také:
Hájek, Antikocáb a Bobošíková: 1. září proti sexu ve školách
Bátora bude kandidovat do Senátu za Suverenitu Bobošíkové
Na Hradě je patrný vliv katolíků

Foto: Zbyněk Pecák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…