Na náměstí se lidé nehrnuli. Zpravodajství o dění 17. listopadu je ale zajímalo

18.11.2011 14:24

Na sledovanost svých hlavních zpráv si nemohly o státním svátku stěžovat soukromé televize Nova a Prima ani jejich veřejnoprávní rivalka. Na akcích spojených s výročím 17. listopadu bylo možná méně lidí, než se čekalo, u obrazovek jich však byl při večerním zpravodajství všech tří stanic nadprůměrný počet.

Na náměstí se lidé nehrnuli. Zpravodajství o dění 17. listopadu je ale zajímalo
Foto: ct.cz
Popisek: Logo České televize

Výročí 17. listopadu bylo spojováno s očekáváním, jak velké protesty proti vládním reformám se organizátorům na různých místech v zemi podaří zorganizovat. Nakonec se demonstranti počítali jen na stovky s výjimkou akce na Václavském náměstí v Praze, kam iniciativa ProAlt spolu s dalšími občanskými hnutími přilákala přes dvě tisícovky nespokojených.

Na náměstí se tedy lidé protestovat nehrnuli, ale večer u obrazovek byli zvědavi více než obvykle, co se přes den odehrálo. Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že Televizní noviny na Nově sledovaly 2 miliony a 378 tisíc diváků. Nočním TN pak přihlíželo 711 tisíc lidí, tedy každý třetí, kdo byl v danou chvíli u televize. Celkem se na zpravodajství Novy dívalo přes 3 miliony diváků.

Po předkrmu Televizních novin sáhly téměř dva miliony

Také druhá soukromá televize Prima mohla být spokojena s tím, že si její Zprávy vybralo večer více než milion diváků (1,124 milionu). Souběžně s nimi vysílala Česká televize své Události, které přilákaly 854 tisíc diváků (738 na ČT1 a 116 na ČT24), takže po 19. hodině sledovalo obě zpravodajství dohromady téměř dva miliony diváků.

K věci:

Rekordní sledovanost zpravodajství ČT. Když bude exšéf Novy ředitelem 

Propad sledovanosti Událostí musíme řešit, tvrdí nový šéf zpravodajství ČT 

Události ČT, tak hluboko jste klesly. Až na polovinu 

Foto: ceskatelevize.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…