Na setkání klausovské Akce D.O.S.T. bude Dobeš s Bátorou

25.03.2011 18:12

VÍME PRVNÍ Podle důvěryhodného zdroje ParlamentníchListů.cz přijde ministr školství z Věcí veřejných Josef Dobeš na debatu Akce D.O.S.T. Hovory na pravici II., jejímž hlavním tématem je mediální kampaň vedená proti Ladislavu Bátorovi, jenž se měl stát původně Dobešovým náměstkem a jenž zde bude také přítomen.

Na setkání klausovské Akce D.O.S.T. bude Dobeš s Bátorou

Setkání se koná v pondělí 28. března od 18 hodin v Praze v budově ČSVTS v sále č. 217 na Novotného lávce č. 5. Vystoupí zde tajemník prezidenta republiky Ladislav Jakl, poslanec Evropského parlamentu za ODS Hynek Fajmon, předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková, člen středočeského krajského výboru TOP 09 Jiří Hejlek a předseda Mladých křesťanských demokratů Petr Jurčík. Diskusní večer bude moderovat ředitel Institutu sv. Josefa Michal Semín.

TÉMA Bátora

Bude Bátora nakonec poradcem?

Vystoupení panelistů bude vyhrazena první hodina. Poté bude následovat diskuse, v níž bude v případě zájmu publika odpovídat na otázky i předseda Akce D.O.S.T. Ladislav Bátora. O něm se v současnosti spekuluje ne již jako o náměstkovi ministra, nýbrž jeho poradci. K jeho potenciálnímu angažmá by se měl Dobeš vyjádřit oficiálně 1. dubna.

Bátora se měl podle informací ParlamentníchListů.cz původně stát prvním náměstkem ministra školství Josefa Dobeše. Ten však nakonec podlehl mediálnímu tlaku, odporu premiéra a předsedy ODS Petra Nečas a vnitrostranické kritice a Bátoru náměstkem nakonec nejmenoval.

Co to je Akce D.O.S.T.

Akce D.O.S.T. je široké pravicové hnutí, s nímž spolupracují rozličné pravicové proudů od integrálních katolíků typu Michala Semína a Práva a spravedlnost, libertariánů ze Strany svobodných občanů Petra Macha, Mladých křesťanských demokratů, Konzervativní strany, monarchistické Koruny české, či neokonzervtismu blízkého Občanského institutu Nečasova poradce Romana Jocha a „populistické" Jany Bobošíkové.

Sdružení též podporují někteří zákonodárci liberálně-konzervativní ODS jako například Ivo Strejček, Hynek Fajmon, Jaroslav Kubera, Petr Pakosta či Jiří Oberfalzer. Manifest podepsala i prezidentova exkandidátka na ombudsmana Eva Dundáčková, šéfka sekretariátu předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslavy Němcové Alena Páralová, či exposlanci ODS Petr Pleva, Juraj Raninec, Zdeněk Prosek a exsenátor Karel Tejnora. D.O.S.T. má i sympatie Hradu, především Petra Hájka a prezidentova tajemníka Ladislava Jakla. Na manifestaci proti Lisabonské smlouvě před Hradem vystoupil i sám prezident Václav Klaus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…