Nejhloupější moderátor ČT se ptal na Orlík. Šéf KDU odolal

23.11.2010 6:21

Podle nového šéfa KDU-ČSL Pavla Bělobrádka není na sympatii ke kontroverzní kapele Orlík nic špatného. Nevhodný mu ale nepřipadá ani výraz "svině".

Nejhloupější moderátor ČT se ptal na Orlík. Šéf KDU odolal

Hostem pondělního Interview ČT24 byl novopečený předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. Ten se hned po svém zvolení prezentoval jako fanoušek skupiny Orlík, která byla populární zejména v 90. letech.

Křesťanský rebel

Tím vyvolal coby příslušník strany orientované na křesťanské hodnoty vlnu kritiky. Texty Orlíku jsou totiž dle některých názorů zaměřeny rasisticky

A právě sympatie ke kapele staly hlavním tématem i Intervia. Bělobrádek se v něm hájil s tím, že Orlík poslouchal spíše v minulosti.

"Je to už dávno, co jsem tu kapelu poslouchal, naposledy tak před rokem," uvedl lakonicky politik s tím, že s mnohými texty Orlíku, které se staví třeba proti "černým vočím, černým tělům", se neztotožňuje.

Bělobrádek: Pivečko, to je moje

Líbí se mu ale třeba písně, které opěvují radosti malého českého člověka, například ta, v níž se zpívá "desítka, dvanáctka, pivečko pijem, dobře si žijem," prý patří k jeho favoritům.

V diskuzi došlo ale i na Bělobrádkovy výroky z kandidátského projevu na sjezdu. Tehdy nositel křesťanských hodnot prohlásil, že během svého působení na jatkách mu prošla pod rukama spousta "dobytka a sviní" a tudíž mu setkání se jmenovanými tvory nebude dělat problémy ani v politice..

Svině  či prasnice? V politice zatím prý ne

Pichlavým dotazům moderátora Františka Lutonského ale v pondělí Bělobrádek odolal a uvedl, že se prozatím s žádnou "sviní" ani "prasnicí" v politice nesetkal

Když Lutonský trval na důkladném objasnění přesného významu slova "svině", sám sebe v nadsázce označil za "nejhloupějšího moderátora v České televizi", kterému je třeba celou věc důkladně vysvětlit.

Bělobrádek se stal předsedou na sjezdu lidovců v sobotu. Povoláním je veterinář a ve straně dosud působil jako tajemník pardubické krajské organizace.

Více čtěte:

Šéfem lidovců je Bělobrádek. Řeznický synek si poradí s každou sviní

Foto: lidovky.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…