Není důležité, zda Babiš spolupracoval s StB, tvrdí jeho spolupracovnice

06.12.2011 17:35

Anna Veverková spoluzakládala sdružení ANO 2011 s podnikatelem Andrejem Babišem. O tom, kam bude hnutí směřovat a co si myslí o dnešní situaci v České republice, mluvila ve Dvaceti minutách Radiožurnálu s Martinem Veselovským.

Není důležité, zda Babiš spolupracoval s StB, tvrdí jeho spolupracovnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Stane-li se ANO vůbec politickou stranou záleží jen a jen na našich příznivcích. Dají-li nám k tomu lidé mandát, bude to tak,“ popisuje budoucnost Veverková. „My se budeme chtít angažovat ve společenském dění, pro příští rok chceme oslovit lidi v krajích, chceme postavit krajské manažery,“ říká.

Podpoříme nezávislé senátory

„Máme ambici podpořit případné nezávislé senátory,“ uvedla s tím, že to, zda půjde ANO 2011 do politiky, se rozhodne na podzim 2012. „Já jsem nikdy do politiky nechtěla,“ říká ke své kandidatuře.

SLEDUJEME téma ANO 2011
SLEDUJEME téma Babiš
SLEDUJEME TÉMA Veselovský

A koho by momentálně ze senátorů jmenovala? „Například paní doktorka Dernerová.“ Podle Veverkové Babiše nijak nediskvalifikuje jeho údajné spolupráce z StB. Ale ona sama se k tomu vyjadřovat příliš nechtěla. „Nevidím jako důležité, zda Andrej Babiš podepsal či nepodepsal.“

Nechtěla také komentovat to, zda je dobré se obklopovat lidmi z bezpečnostních složek, jak to podnikatel dělá. "Absolutně odmítám jakoukoli podobnost s Věcmi veřejnými," prohlásila Veverková. Odmítá také, že by Babišovi šlo o vliv, moc nebo peníze.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …