Neznáte matematiku ze základky, vy populisté. Volfová posílá ostrý vzkaz Liškovi i soudcům

24.06.2014 18:42

Populistická hloupost a neznalost matematiky. Tak šéfka České suverenity Jana Volfová hodnotí návrh Strany zelených pro snížení pětiprocentní hranice ke vstupu do Evropského parlamentu. Návrhu totiž dnes vyhověl Nejvyšší správní soud. Tříprocentní hranice je pouze populistická hloupost. „Stačilo by se doučit matematiku sedmé třídy základní školy,“ vzkazuje Volfová.

Neznáte matematiku ze základky, vy populisté. Volfová posílá ostrý vzkaz Liškovi i soudcům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Volfová v redakci Parlamentních Listů

„Nejvyšší správní soud (NSS) navrhne Ústavnímu soudu zrušení pětiprocentní hranice pro vstup do europarlamentu. Volební senát tak vyhověl podnětu Strany zelených. Podobnou argumentaci uplatňovala ve své stížnosti také Česká pirátská strana. Správní soud nyní obě řízení přeruší a počká na verdikt ústavních soudců. Obě strany zůstaly ve volbách těsně pod hranicí pěti procent, Piráti získali 4,78 procenta, zelení 3,77 procenta,“ uvedla ČTK.

Rozhodnutí soudu ani podnět zelených a Pirátů ale nechápe předsedkyně České suverenity Jana Volfová. Podle ní jde o populismus, který dokazuje, že jeho podporovatelům chybí základní matematické znalosti.

Mgr. Jana Volfová

  • ČSSD
  • předsedkyně strany Česká Suverenita, učitelka
  • mimo zastupitelskou funkci

„Tříprocentní hranice pro vstup do Evropského parlamentu, kterou dnes zvažuje Nejvyšší správní soud na návrh Strany zelených, je populistická hloupost. chci vzkázat jak pánům soudcům, tak panu bývalému ministrovi školství Liškovi, že zrušení maturity z matematiky vede bohužel k tomu, že náš národ hloupne. Protože v případě 21 mandátů, které Česká republika pro europarlament má, je potřeba k zisku jednoho mandátu 4,76 procenta. Tříprocentní hranice je pouze populistická hloupost. Stačilo by se doučit matematiku sedmé třídy základní školy,“ vzkazuje Volfová.

„Za důležité ale považuji, a Česká suverenita o to vždy usilovala, snížit hranici pro český Parlament. Tam to smysl má, znamená to totiž zhruba šest mandátů při třech procentech. Zatímco v případě Evropského parlamentu to jsou pouze prázdná slova těch, kteří neumí počítat do tří. Jestliže tito pánové sledují Německo, měli by si uvědomit, že Německo při počtu tří procent v eurovolbách může získat až sedm mandátů vzhledem k tomu, že má podstatně vyšší počet europoslanců než naše země,“ doplnila Jana Volfová pro ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …