Po Kocábovi se o LP bude starat zřejmě Šimůnková

13.02.2011 17:41

Poté, co se ministr vnitra Radek John v České televizi podřekl, že hlavou lidských práv bude zřejmě žena, vychází najevo, o koho půjde konkrétně. Funkci má zastávat Monika Šimůnková. Ta se problematice dlouhodobě věnuje.

Po Kocábovi se o  LP bude starat zřejmě Šimůnková

Novou vládní zmocněnkyní pro lidská práva bude zřejmě Monika Šimůnková. Ta je díky své předchozí profesní praxi odbornicí na problematiku lidských práv, působila třeba jako právnička v Nadaci Naše dítě. Informaci přinesl server Aktuálně.cz a ParlamentnímListům.cz  ji potvrdil i zdroj přímo z vlády.

Šimůnková: Bez komentáře

Sama Šimůnková se však ke svému údajnému budoucímu zaměstnání vyjadřovat nechtěla. "Zatím bych to nechala bez komentáře," řekla Aktuálně.cz.

O tom, kdo se stane nástupcem Michala Kocába, který z téže funkce odešel v září, je jasno poté, co se v nedělních Otázkách Václava Moravce v České televizi podřekl ministr vnitra Radek John (VV).

Ten se sice nejprve vykrucoval  s tím, že jméno zmocněnce má oznámit až předseda vlády Petr Nečas (ODS), vzápětí si ale pustil pusu na špacír.

Vládní šeptanda

"Já tady musím prozradit úplnou novinku. Při jednání parlamentu už mi pan premiér Nečas šeptal nové jméno, které bude nominováno, stejně jako panu Schwarzenbergovi vedle. Takže v horizontu dní neboli hodin bude konečně zmocněnec... nebo případně i zmocněnkyně, " uřekl se v České televizi šéf vnitra.

Funkce vládního zmocněnce pro lidská práva byla od září 2010 neobsazená. Do té doby na ní působil exministr pro lidská práva, hudebník Michael Kocáb. I ten ji ale i kvůli sporům s premiérem Nečasem na podzim opustil.

Více čtěte:

John se podřekl. Novým zmocněncem pro LP bude zřejmě žena

Nečas: Kocáb rezignoval. Kocáb: Já jsem nerezignoval

Kocáb o Jochovi: Kdyby měl soucit s chudáky, mohli bychom být kamarádi 
Zjištěno. Kocáb bude odejit. Jeho úřad ale zůstane

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…