Politický vězeň Wolf: Rozkrádali stát a kníže mlčel. Klause podplatili tuneláři

14.01.2013 15:06

JINÝMA OČIMA Země bez prezidenta. To by bylo nejlepší řešení v situaci, kdy se o funkci uchází samí zmetci komunisti, šašci počmáraní a sebestřední kariéristé. Politický vězeň Jiří Wolf je zase nesmlouvavý. Kikina, jak nazývá prezidenta Václava Klause, byla podle něj v případě amnestie podplacena tuneláři nejhoršího ražení.

Politický vězeň Wolf: Rozkrádali stát a kníže mlčel. Klause podplatili tuneláři
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Jiří Wolf

Anketa

Takže tedy... Kdo má být prezidentem?

70%
hlasovalo: 149891 lidí

„To nejmenší zlo, je snad kníže Karel Schwarzenberg, kterému se doma výstižně přezdívá hajánek. Ani toho bych však nevolil. Po boku Václava Havla pasivně přihlížel rozkrádání státu a nepozvedl svůj hlas na obranu proti zlodějinám. Staral se jen o své materiální zájmy. A to, aby pospával na Hradě jako maskot morálky, opravdu není potřeba,“ podotkl politický vězeň bývalého režimu Jiří Wolf a v kritice pokračoval.

Prezidenta nevolil

„Ten nejlepší z nás si zaslouží stát se hlavou státu! Podobně sami sebe hodnotili všichni kandidáti v průběhu předvolebního klání. Ano, jen ten nejlepší člověk se může stát prezidentem. Velmi rád jsem se svého volebního práva vzdal. Ono v podstatě není v této velké show koho volit. Buď je to zmetek komunista, počmáraný šášula anebo sebestřední kariéristé! Lepší žádný prezident, než ostuda, jakou jsme si prožívali s Václavem Klausem,“ doplnil.

Před nedávnem se v televizi díval na film pro pamětníky Nejlepší člověk s Vlastou Burianem, který vlastně karikoval dnešní politiku. „V něm se na radnici hlasovalo tajnou volbou o tom, kdo je tím nejlepším člověkem ve městečku a vyzvedne si na poště balíček, jehož hodnota byla odesílatelem vyčíslena na jeden milion korun. Všichni radní na lístek napsali své jméno a to i starosta. Poté se servali! Sebe volili i ti nejlepší z nás, tedy kandidáti na hlavu státu a to se ještě se svou volbou před kamerami chlubili,“ zasmál se.

Uplacená amnestie

I dříve bylo možné si podle Wolfa milost prezidenta zaplatit. Nicméně dnes, jak je vidět, lze prý uplatit dokonce i celou amnestii. „S ní se svezli i menší zločinci a recidivisté, povětšinou Romové. Tuneláři se podle mě složili na svobodu a tak jim díky Kikině bude zastaveno trestní stíhání. Jednoduše si Hrad podplatili. Za peníze se tedy dá v Česku vykoupit i z vlastní kriminální špíny a být zase morálně čistý,“ pouští se do končícího prezidenta Václava Klause.

„Nebylo žádnou náhodou, že se osm let na útěku hledaný Miroslav Vlastník dobrovolně vrátil do vlasti, a to jako naschvál čtrnáct dní před prezidentským pardonem. Tunelář fondu Trend si přijel domů pro svobodu! Kolik za ní musel tento zločinec zaplatit? A komu? Že by si Klaus musel na stáří finančně vypomoci korupcí? Že by další část již vybraných peněz skončila na účtech parlamentních stran? Justiční mafie má v téhle korupci hodně zašpiněné prsty,“ sdělil dál.

Soud s bachařem

Wolf byl vždy i nesmlouvavým a drsným kritikem zesnulého exprezidenta Václava Havla. Vyčítal mu mstivost, nespravedlnost, alkoholismus a tak dále. Ostatně Jiří Wolf byl poprvé zatčen v roce 1978, když u něj policie při domovní prohlídce našla protistranické a protisocialistické dokumenty. Byl odsouzen za podvracení republiky ke třem letům vězení. Podruhé ho zatkli roku 1983 a za podvracení republiky byl odsouzen k šesti letům vězení. Dost dlouhou dobu prožil ve věznici v Minkovicích.

Nyní se soudí s bývalým bachařem ve vězení Minkovice a ještě nedávným poslancem KSČM Josefem Vondruškou. Dozorce prý měl sadistické sklony, protože mezi vězni jsou známy případy jeho fyzických útoků proti mnoha z nich. Nakonec své zprávy napsal jednatel Výboru na odhalování teroru KSČ v koncentráku Minkovice Jiří Kubík toto: „Na výsledek soudu si ale budeme muset ještě nějaký čas počkat.“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…