Poslanec Škárka: Zelení všech zemí, běžte do

08.08.2010 17:35

Nekompromisní výroky o menšinách a neplatičích spolu s návrhy radikálního řešení prosluli jak Jiří Čunek, tak Ivana Řápková. Zdá se však, že jejich linie bude mít důstojného pokračovatele, i když ne tak radikálního. Poslanec ze strany Věci veřejné Jaroslav Škárka se na rozdíl od ostatních politiků neostýchá komentářů i konfrontačních témat.

Poslanec Škárka: Zelení všech zemí, běžte do

Přestože podle aktuálních informací připravuje Jaroslav Škárka zcela nový blog ke shlédnutí je stále ještě jeho starší verze. Propagace ostrých názorů je často doprovázená i fotodokumentací k zesílení argumentů.

Zelení všech zemí běžte do

Negativními stanovisky k liberální politice exministra pro lidská práva Michala Kocába (SZ) se Škárkovy internetové stránky jen hemží, jak napovídá i název odstavce. V únorovém příspěvku také píše: "Dalším úžasným výplodem fantasmagorie zelených mozků je teze o globálním oteplování. Sami ekologové přiznali, že při tvorbě teorie globálního oteplování vycházeli z nepřesné studentské práce a vyprávění polárníků o rozpouštění ledovců. Příště doporučuji pohádky H. Ch. Andersena, tam je také mnoho odborných podkladů pro další zelené teorie, obzvlášť by se hodila teorie neviditelných šatů."

S nadšením pak komentuje strategii boje proti extremismu tehdejšího ministra vnitra Martina Peciny: "Zdá se, že odeznívá kocábovsko-abbásovská doba."

Janovská anabáze

O cestách, které výkonný místopředseda Věcí veřejných Škárka, podnikl na sídliště Janov, se široce rozepisuje a přidává i fotodokumentaci.

IMG_0457"Z prohlédnutých čtyř bytů jsem si nakonec vybral ten nejméně zdevastovaný, který měl alespoň linolea na podlaze, všechna okna, nějaké dveře a překvapivě tekla i voda. Díry ve zdi i jiné „maličkosti" neřeším. Elektrika je samozřejmě odpojená a před nastěhováním jsem musel byt nechat důkladně uklidit a vydezinfikovat," píše o svém Janovském pobytu Škárka.

Zdeněk Zbořil, odborník na extremismus a soudní znalec, který opakovaně upozorňuje na negativní vzory objevující se v médiích, pro ParlamentníListy.cz uvedl, že celá věc je problematičtější kvůli tomu, že Škárka býval učitelem a působil tak svými názory na žáky a vytvářel v nich vzory, ty se pak promítají do jejich životů. "Na veřejné vystupování učitelů by měl býti přísnější metr," řekl Zbořil.

Odebrání titulu?

Nejen neplatiči leží Škárkovi v žaludku. Suchou nit nenechá ani na brněnské Masarykově univerzitě, kde vystudoval.

"Nehanobím ani jméno ani prestiž univerzity, pouze komentuji úroveň výuky, která občas nebyla odpovídající," uvedl poslanec Škárka. "Jedná se pouze o vyjádření mých názorů, i když je zde trocha nadsázky, ale to jen pro zvýraznění celého tématu," dodal na svých stránkách.

Je tedy na vedení filosofické fakulty MU Brno, zda výroky Škárky o úrovni školy nejsou v rozporu s jejími stanovami.

"Vzpomenu-li na své studium, tak to s vysokou školou velmi často nemělo nic společného, protože úroveň přednášejících byla mnohdy žalostná. V blahé paměti mám semináře, kdy starší paní docentka trvala na tom, že si budeme nahlas společně předčítat z Komenského Velké didaktiky. Nebo jinou přednášející rozněžňoval přicházející soumrak do přednáškového sálu natolik, že nám rozechvělým hlasem v setmělé učebně líčila zážitky z mládí a na vědu tak za celou přednáškovou dobu téměř nedošlo," vzpomíná Škárka na svém blogu.

Fakulta prý nikdy v minulosti odebrání titulu pro hanobení jména neřešila. "Z právního hlediska se jedná o velmi komplikovanou záležitost," uvedla v mailu pro ParlamentníListy.cz.

Škárka na dotaz redakce uvedl, že si za svými názory, které publikoval ještě před zvolením do Poslanecké sněmovny, stojí. "Ke svému blogu se ale již nechci vracet," zdůraznil s tím, že se jedná o jeho osobní stránky a jsou psány jeho osobitým stylem.

Související:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: koz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…