Primátora Svobodu zřejmě sleduje profesionál

02.05.2011 20:59

Dopis s fotkami rodiny, nebo výbušnina. I takové zásilky dostává hlava metropole, primátor Bohuslav Svoboda. Podle vyšetřovatelů jej možná sleduje profesionál.

Primátora Svobodu zřejmě sleduje profesionál

Primátor Bohuslav Svoboda i jeho rodina je už několik měsíců sledován. Podle vyšetřovacího týmu, který se jeho kauzou zabývá, jej zřejmě sleduje profesionál.

Svobodovou fotil profesionál

Zaregistruj se a vyhraj. Více info

Ten primátorovi například zaslal fotky jeho manželky a syna. V dopise, kam umístil i výbušninu. "Fotografie byly vysoce profesionální, manželka pana primátora na nich byla zachycena v úplném detailu, třeba jen její hlava. Nejednalo se o běžné fotografie pořízené obyčejným digitálním foťákem. Fotograf monitoroval její cestu od začátku až do konce, včetně jízdy autem," řekl serveru Aktuálně.cz zdroj obeznámený s vyšetřováním případu.

Ke spekulaci, že se jedná o profesionála, jej přiměl také fakt, že výbušninou, umístěnou v dopise, byl trinitrotoluen. Ten není běžně dostupný.

Bohuslav Svoboda sice svému sledování zprvu nepřikládal velký důraz, poté, co se jeho terčem stala i manželka a syn, obrátil se ale na policii.

"Já pro to žádné vysvětlení nemám. Těch teorií, kdo to dělá, je jistě celá řada. Obecně si myslím, že celá společnost trpí tím, že opouští zásady etického a slušného chování, a že je velmi agresivní a útočná," uvedl pro server Aktuálně.cz.

Lessy nasadil specialisty

Primátor už má i ochranku a případ začala vyšetřovat pražská kriminálka. "Výhružky rodině primátora Bohuslava Svobody začal vyšetřovat speciální tým," potvrdil serveru policejní prezident Petr Lessy.

Svoboda se k celému případu v tuto chvíli nechce vyjadřovat. Obává se, že jeho hodnocení by mohlo uškodit samotnému vyšetřování, nebo i vyprovokovat pachatele. Nehodlá tak ani spekulovat nad tím, kdo za sledováním stojí.

Více čtěte:

Svoboda má zničené dveře od bytu. Výhružky se stupňují

Nejméně populární hlavou kraje je primátor Svoboda. Překonal i Ratha

Foto: Hans Štembera

reklama

autor: jas

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

11:11 Samá Afrika. A 50 Kč za kilo! Jarní nákup zvedá Čechům tlak

Květák bezmála za 70 korun. Česká skleníková rajčata – 80 korun za čtvrt kila. Různé saláty mezi 35 …