To zas bude řevu: Miloš Zeman před lidmi praštil do bolavého a aktuálního tématu

24.02.2016 13:05

Prezident Miloš Zeman zahájil třídenní návštěvu Libereckého kraje. Prvním bodem byla jako tradičně debata s krajskými zastupiteli přímo v Liberci. Později se Zeman vydá na Technickou univerzitu. Na otázku ohledně šikany na střední škole v Malešicích prezident řekl, že hlavní iniciátor šikany patří do pasťáku a mírné fyzické tresty by mohly lecčemu zabránit.

To zas bude řevu: Miloš Zeman před lidmi praštil do bolavého a aktuálního tématu
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman s dárkem od libereckého hejtmana

Na debatě se zastupiteli se prezident Miloš Zeman na krajském úřadu věnoval i případu šikany na střední škole v Malešicích. Reagoval tak na položenou otázku. „Byla jedna podivná ministryně, jmenovala se Džamila Stehlíková, která prohlásila, že trestat fyzicky děti je trestný čin. Ale dobře míněná facka leccos vyřeší. Moje matka byla učitelka na základní škole a vařečkou, kterou si nosila z domova, plácala děti po zadku, včetně mě, protože mě asi dva roky učila. Takže si myslím, že umírněné fyzické tresty mohou lecčemu zabránit. Vzpomeňte na učitele Hnízda, který říkal: bijte děti, dokud neomdlí. To řekl prosím pěkně Hnízdo, ne já,“ sdělil prezident republiky s odkazem na film Obecná škola.

„Vina ale padá i na vedení školy, jak jsem případ důkladně studoval. Ten kluk, hlavní iniciátor, patří do pasťáku. Jeho vyloučení je příliš malým trestem, protože ho může přijmout jiná škola. Podobní lidé se mají umisťovat do k tomu určených zařízení. Takže teď očekávám, že nějaká organizace na ochranu dětí na mne podá trestní oznámení,“ dodal k tomu Miloš Zeman.

Návštěva měla zajímavý i samotný začátek, prezident totiž od hejtmana dostal samopal. Hlava státu bude na návštěvě Libereckého kraje do pátku. Podívá se například do Lomnice nad Popelkou, Jilemnice, Semil nebo Tanvaldu. V plánu je celá řada setkání s občany i zaměstnanci vybraných firem nebo návštěva Ještědu. Třídenní cestu završí jako obvykle tisková konference v pátek odpoledne, kde Zeman vystoupí společně s hejtmanem Martinem Půtou.

Autoři: Oldřich Szaban, Radim Panenka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…