Véčkaři ostrouhali. Jejich hlasování už nebude pro stranu závazné

28.05.2011 15:02

Věci veřejné omezí vliv registrovaných příznivců, referenda nebudou až na výjimky pro stranu závazná, jen doporučující. Funkční období předsedy zůstává dvouleté, druhou možností bylo je o rok prodloužit. Nové stanovy v sobotu schválila konference nejmenší vládní strany, řekla novinářům po neveřejné části jednání místopředsedkyně Karolína Peake. Změní se struktura vedení VV, bude vytvořena struktura krajská.

Véčkaři ostrouhali. Jejich hlasování už nebude pro stranu závazné

"Do října bychom měli ustavit jednotlivé krajské orgány a řídit se novými stanovami," uvedla Peake. Podle další místopředsedkyně Kateřiny Klasnové pro nové stanovy hlasovala drtivá většina delegátů, konkrétně 197 ze 199 přítomných. 

Takzvaní véčkaři budou dál volit v přímé volbě předsedu strany a lídry kandidátek parlamentních a krajských voleb. Nebudou ale vybírat "jedničky" kandidátek v obcích a městských částech, kde budou za kandidátky zodpovědné místní kluby. 


Doporučující budou všechna referenda vyjma těch, o nichž nový orgán - grémium strany řekne, že budou závazná. "Jakékoliv doporučující referendum bude zveřejněno na našich webových stránkách. Pokud se strana rozhodne od doporučení vzniklého z tohoto referenda odklonit, bude muset jasně zdůvodnit, proč tak učinila," řekla Peake. 

V čele VV bude dál předseda, jenž si bude moci vybrat místopředsedy, které bude potvrzovat konference. Na grémium se přejmenuje současná rada VV a bude je tvořit předsednictvo o předsedové krajských rad. 

  • SLEDUJEME konferenci VV: ZDE


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…