Volte Karla, tupé ovce. A stádo poslušně běží. Nářez od vůdce odporu k vládě

15.01.2013 6:34

JINÝMA OČIMA Čeští občané se prý zachovali jako stádo ovcí, které poslechlo manipulující média v německých rukou. Tak si postup Karla Schwarzenberga do druhého kola volby prezidenta vysvětluje správce největší protivládní skupiny na Facebooku Milan Mráz. V případě zvolení knížete naší zemi podle něho hrozí mnoho nebezpečí.

Volte Karla, tupé ovce. A stádo poslušně běží. Nářez od vůdce odporu k vládě
Foto: facebook.com
Popisek: Koláž umístěná na stránce faceboové komunity Stydím se za vládu ČR a chci její demisi

Anketa

Takže tedy... Kdo má být prezidentem?

70%
hlasovalo: 149891 lidí

Skupina „Stydím se za vládu ČR a chci její demisi“ na facebookových stránkách sdružuje již téměř 27 tisíc lidí. Její autor a správce Milan Mráz se nyní hrozí, že by prezidentské volby vyhrál předseda TOP 09 a vicepremiér Nečasovy vlády Karel Schwarzenberg. Na své stránce to dává najevo i satirickými obrázky a pro ParlamentníListy.cz to důkladně vysvětluje.

Češi jako stádo ovcí prý poslouchají německá média

Proč měl kníže nakonec takovou podporu? „Nedokážu si to vůbec vysvětlit. Jediné možné vysvětlení je zmanipulování stáda ovcí médii. Německá média zavelela volit Karla a stádo českých ovcí houfně běželo. Je třeba pamatovat na to, že většina velkých médií je vlastněna německým kapitálem a proto i jejich zájmem je mít svého člověka ve vedení České republiky,“ míní Milan Mráz.

„Za lacinou cetku jsou najednou lidé hluší a slepí a dokážou zaprodat českou zemi. Bojovníci za české zájmy, Masaryk a Beneš se musí obracet v hrobech, protože si Češi dobrovolně volí germánského představitele, který má švýcarské občanství, žije v Rakousku, léčit se jezdí do Německa a celá jeho rodina v Rakousku žije. Tohle je Čech? Národe potomků Jana Husa a Jana Žižky, tohle dopustíš? Není ti stydno?“ ptá se s odkazem na významné osobnosti.

„Když je celý život takový vlastenec, proč se do Čech nevrátil dřív?“ uvažuje Mráz. „Přišel až po revoluci, hned se vetřel k Havlovi a jediné, co ho zajímalo, bylo navrácení majetku, o který se v příbuzenstvu soudí a přetahují dodnes. Tento pán jasně ukázal, že mu jde jen o majetek a peníze. Hájí jen své zájmy a zájmy bohatých, nikoliv obyčejných českých lidí,“ uvádí zakladatel protivládní stránky.

Je v koalici s LIDEM a odsouzeným Pekárkem…

Ten se také pozastavil nad tím, že Karel Schwarzenberg patrně neznal všechna slova české státní hymny. „Nejde o zpěv, to každý neumí, ale on nezná ani pořádně text. To je nepochopitelné. Absolutně nechápu lidi jako je Zdeněk Svěrák. Jak může lézt do zadku takovému člověku? Pane Svěráku, u mě jste skončil a pohrdám vámi,“ vzkázal Mráz známému herci.

„Pamatujme na to, že Schwarzenberg prosazoval a schválil všechny asociální zákony proti lidem této země. Jak může dnes tvrdit, že je na straně obyčejných lidí a bude hájit jejich zájmy? Lže a nevěřím mu ani nos mezi očima. Sedí ve vládě s nelegitimní skupinou LIDEM, kterou nikdo nezvolil, a přesto je ve vládě. Sedí ve sněmovně s poslancem Pekárkem, pravomocně odsouzeným za korupci,“ připomíná mu vládní angažmá.

Jasným signálem by podle Milana Mráze pro voliče mělo být i to, že se kníže nevzdal vládních a stranických funkcí. „Ani před druhým kolem to neudělal a prohlásil, že to ani neudělá. Tím jen dokazuje, že si nechává zadní vrátka pro nezvolení a dává tak najevo, že mu jde o moc a peníze za každou cenu. Je posedlý touhou po funkcích a moci,“ nešetří Mráz prezidentského kandidáta TOP 09.

Studenti se budou divit

„Mládež, která ho tak hojně podporuje, musím upozornit, že Karel Schwarzenberg chce zavést školné. Tak aby se tomu potom studenti nedivili. Druhé kolo musí vyburcovat všechny skutečné Čechy a jít podpořit skutečného českého kandidáta. Musí to být také referendum o této vládě, o církevních restitucích, tunelu zvaném druhý pilíř důchodové reformy, Drábkových sKartách, Drábkových a Šiškových podvodech na Ministerstvu práce a referendem o Kalouskově zvyšování daní a snižování důchodů, o Hegerově zdražování léků a omezování zdravotní péče a referendem o amnestii tunelářů, kterou Schwarzenberg v začátku pochválil a hájil. Otočil až na základě odporu národa,“ je přesvědčen aktivista.

V druhém kole přímé prezidentské volby je podle Mráze nutné, aby se spojili všichni slušní lidé a všichni, kteří odmítají současnou vládu. „Zvolení Karla Schwarzenberga na Hrad by bylo zhasnutím světla, které svitlo, zatažením rolety a posvěcením všech vládních nekalostí a nemravností. Nelze Schwarzenberga oddělovat od vlády a od TOP 09, to by byl podvod,“ uvádí.

První dáma, co neumí česky a žije ve Vídni

„A navíc ČSSD by si měla uvědomit, že Zemana v roce 2003 jejich strana v čele se Špidlou podrazila a zvolila Klause. Měli teď uvažovat a podporovat Zemana už v prvním kole. Absolutně nerozumím prohlášení Dienstbiera, že nepůjde volit, protože nemá koho. A už vůbec nechápu prohlášení Špidly, že je lepší volit Schwarzenberga, protože by Zeman rozděloval ČSSD. Kde to jsme? Je pro něho snad zájem strany důležitější než zájem obyčejných lidí v naší zemi?“ kritizuje i některé předáky sociální demokracie.

Na knížeti však Milanu Mrázovi vadí i další věci. „Skutečnost, že Schwarzenbergova manželka žije ve Vídni a neumí česky a nebude se ani v případě jeho zvolení do Čech stěhovat a jen sem dojíždět, tak to je taková třešinka na dortu celé té neskutečné absurdity,“ nastínil možnou představu budoucí první dámy.

Schwarzenberg toleroval korupci a chce platit Němcům

„Ještě k tomu všemu se lidem snaží nalhat, že bojuje s korupcí. To nám už ale ukázal na Ministerstvu zahraničí. Když tam člověk upozornil na korupční jednání, ministr nic neudělal a dopustil, aby ještě toho poctivého vyrazili. Všem musí být jasné, že je kníže jen maskot Kalouska a jeho TOP 09. Budím se hrůzou, že by v sídle českých králů usedl germánský feudál,“ udeřil Milan Mráz.

Zásadní je prý i jeho postoj k Benešovým dekretům. „Co si myslíte, že Germán na Hradě udělá? Bude prosazovat zrušení dekretů, a buď daruje český majetek Němcům, anebo je bude chtít vyplatit. Jestli bude Karel Schwarzenberg prezidentem, je to na emigraci. Ztratili bychom tím veškeré češství a neměli bychom být na co hrdí,“ uzavírá se stejnou razancí zakladatel největší protivládní stránky na FCB pro ParlamentníListy.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…