Všechny strany mají škraloup. Nevolte je, vyzývá server

08.02.2010 6:11

Nevolte ČSSD. Nevolte ODS. Nevolte KSČM. Nevolte TOP 09. Nevolte DS. Nevolte KDU-ČSL. Nevolte SSO. Nevolte SPO. K tomu vyzývá web Nevolte.cz

Všechny strany mají škraloup. Nevolte je, vyzývá server

Provozuje jej pražský grafik Marek Wollmann. Web shrnuje všechny články a televizní příspěvky o kauzách politických stran. Vedle toho se na Facebooku prezentuje videomontážemi, na kterých například Jiří Paroubek střílí z pistole na „tajném srazu ČSSD“ nebo Mirek Topolánek v masce hokejového brankáře hrozí lidem asimilací jako mechanická kolektivní bytost Borg ze Star Treku. Video se jmenuje „Topolánek není člověk.“

Stránky www.nevolte.cz si prohlédněte ZDE

Server ParlamentniListy.cz vám se zakladatelem stránek Markem Wollmannem jako první přináší rozhovor.
Video s Topolánkem jako Borgem je reakcí na Topolánkův vlastní videoprojev, ve kterém vystoupil v hokejové brankářské masce poté, co na něj čtyři muži na mítinku v Hustopečích házeli kameny.

Topolánka v hokejové masce můžete vidět ZDE 

O každé významné straně píše Wollmann jako o nevolitelné a shrnuje její kauzy. V případě ČSSD jde například o podezřelé obchody Filipa Bušiny, spolupracovníka středočeského hejtmana Davida Ratha. V případě ODS zase o toskánskou aféru nebo o kontroverze spojené s chomutovskou primátorkou Řápkovou. U TOP 09 Wollmann shrnul kontroverzní minulost místopředsedy Miroslava Kalouska. A stranu označuje jako "klon ODS".

Špína je na každého. Ale volit by se mělo 

Co vás vedlo k založení stránek? Rozhodla jedna konkrétní kauza, nebo šlo o dlouhodobou nespokojenost?
Ze všeho nejvíc to byl pořad Reportéři ČT. Když jsem v něm sledoval například kauzy kolem chomutovské primátorky Řápkové a viděl jsem, že i když novináři najdou dost důkazů, politik je stejně nesetřelitelný, uvědomil jsem si, že by stálo za to všechny kauzy shrnout na jednom místě. Myslíte si tedy, že by váš server mohl v politice něco změnit? Nemyslím si, že by server Nevolte.cz sám o sobě dokázal něco změnit. To spíš voliči by si měli uvědomit, co mohou změnit oni. Když volby zase vyhrají velké strany, ODS a ČSSD, politika bude pořád stejná.

Vaše stránky se ale jmenují Nevolte.cz – a mají sekci věnovanou prakticky všem významným stranám. Neříkáte tedy vlastně lidem, aby nevolili vůbec?
Ne. Název domény nevolte.cz má znamenat nevolte politické strany zapletené do korupce, nevolte politické strany, které jsou svým programem zaměřeny proti demokracii. Čili nevolte korupci, klientelismus, extremismus.Šlo mi o to, aby se voliči zamysleli, co politici dělají, a měli dostatek informací k volbám pohromadě na jednom místě. Nechci těmito stránkami říct ale ani to, aby lidé volili strany, jež tam uvedené nejsou.

Ideální situace? Až ten web zavřu. 

Na stránkách Nevolte.cz není zmíněna Strana zelených. Proč?
Nejsou tam strany, na které jsem nenašel dost špíny. O zelených se možná říká, že jsou blázniví, ale žádnou kauzu s důkazy zatím nemají. Stejně tak čekám s Věcmi veřejnými, rád bych počkal, jestli to, co teď vytahují na Radka Johna, je nějak opodstatněné. Ale kdyby se zítra objevilo něco na kohokoliv, kdo na stránkách ješte není, určitě bych to dal i na Nevolte.cz. Stránky jsou reálným obrazem, nechci a nemanipuluji skutečnost. 

Plánujete, že byste sám kandidoval?
Takhle jsem o tom nikdy nepřemýšlel. Ale nemyslím si, nejsem politik a ani se nesnažím nabízet řešení, pouze upozorňuji, připomínám.

Jaké máte s Nevolte.cz plány do budoucna?
To nezálěží na mě, ale na tom zdali naše politika bude podobnou reflexi potřebovat, osobně doufám, že ne. Takže v ideálním případě stránky zaniknou, v horším se budu dále snažit připomínat, kdo jsou naši politici. 

Foto: Nevolte.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cti

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…