Výzva k odstoupení Aleše Marečka z funkce zástupce starosty Prahy 13

18.06.2012 17:49

Žádáme o odstoupení Aleše Marečka z uvolněné a dobře placené funkce zástupce starosty městské části Prahy 13 a to pro jeho zjevnou nadbytečnost.

Výzva k odstoupení Aleše Marečka z funkce zástupce starosty Prahy 13
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 13

Zástupce starosty Aleš Mareček má na starosti dopravu a sociální oblast, avšak za dobu více než 20 měsíců od zvolení neudělal téměř nic. Bloumá po chodbách úřadu, občas je vidět jak vychází z pánských záchodků. Obvykle není k sehnání a obvykle také nemluví.

Zkusme shrnout, co takový zástupce starosty za bezmála šedesátitisícový plat (tedy 1.200.000,- Kč za 20 měsíců), se zcela novým služebním vozem vyšší střední třídy, se kterým jezdí o sobotách nakupovat vejce, chléb a margarín a s teplou kanceláří na radnici vlastně pro lid udělal:

  • rada Městské části Praha 13 rozhodla, že zástupci starosty Městské části Praha 13 Aleši Marečkovi náleží motorové vozidlo pro služební i soukromé účely, a rada  pověřila  starostu Ing. Davida Vodrážku uzavřít smlouvu *).
  • Dne 22.12.2010 schválil i Aleš Mareček Dodatek ke Smlouvě o obhospodařování investičních nástrojů s Key Investments, a.s. *).
  • Dále Aleš Mareček podepsal 23. 11. 2011 petici starostů a zástupců starostů za ČSSD : „Kategoricky odmítáme úterní prohlášení Jiřího Dienstbiera, v němž se nevybíravě dotýká pražského předsedy ČSSD Petra Hulinského“. Toho označil stranický kolega Jiří Dienstbier za ztělesnění klientelismu. Následně jej vyzval k rezignaci. Petenti dále požadují : „Naopak potřebujeme mít klidnou mysl na práci, kterou konáme ve prospěch občanů a voličů, jimž jsme společně odpovědní“.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Potrebujeme-klid-na-praci-zni-v-prohlaseni-na-podporu-Hulinskeho-214971

  • Rozpatlal a nedokončil změny dopravního značení na Praze 13, kdy 30.11.2011  oznámil : „Všechny změny dopravního značení musí být provedeny v souladu se schválenou projektovou dokumentací současně, tedy za vhodných klimatických podmínek v příštím roce“.*) Náhradní termín včas oznámíme. Dosud neoznámeno, nedokončeno, v dopravě panuje zmatek. Zástupce starosty navíc syslí dopravní studii za statisíce korun. Studie je tajná a nesmí se ukazovat...!
  • Dne 22.12.2011 oceňuje místostarosta Aleš Mareček, který má v kompetenci dopravu i sociální věci vznik autobusové linky 168 „Pro vozíčkáře je výhodná zastávka u domu pro zdravotně znevýhodněné v Kodymově ulici.“*)
  • A pak už jen 29.4.2012 rozhovor :  „Kdybyste se po dalších volbách nedostal zpět do politiky, čemu byste se dále věnoval?
  • Musel bych dělat asi to, co jsem dělal celých dvacet let, chodit do práce jinam“.

http://by-the-way.cz/ales-marecek-spise-tihnu-k-zemanovi/

  • V červnu 2012 se mihl v radničním plátku STOP, jak trhá Aleši Rudlovi knihu z ruky a na závěr svého dvacetiměsíčního exposé na radnici těžkou ranou zasahuje myšovité hlodavce deratizací, coby akční hrdina rozhoduje o první a druhé seči (trávy) a  vyzývá zcela nelogicky obyvatele Prahy 13 : „Proto prosím, nepohazujte ani vy odpadky kolem laviček, dětských hřišť a mimo koše a nepřipravujte tak potkanům „hostinu“ u kontejnerových stání“.

Ačkoliv byl Aleš Mareček před volbami alespoň schopný komunikace, nyní už k sehnání není, a v rozhovoru s občany občas používá větu : „řekněte mi, který místostarosta by se s vámi bavil“.

Domov pro seniory, který má stavební povolení a už dávno by mohl být postaven a to  z peněz městské části Prahy 13 stržených za prodej bytů, pan Aleš Mareček svou nečinností úspěšně blokuje.

Výzva k odstoupení Aleše Marečka.pdf (66,7 kB)

Spolek občanských sdružení Jihozápadního Města, občanské sdružení zastřešuje občanská sdružení :
Velká Ohrada vize 2010, občanské sdružení,
Motolský ordovik, občanské sdružení,
Občanské Sdružení Stodůlky-Háje,
Občanské Sdružení ulic Mohylová a Zvoncovitá,
Občanské Sdružení Bellušova ulice,
Občanské Sdružení Mládí 785, 786, 787,
Občanské Sdružení Velká Ohrada,
Občanské Sdružení Za Ovčí Hájek krásnější.

*) www.praha13.cz

Vyšlo na spolek13.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…