Zeman velebí Drobila z ODS: Vyslyšel mé prosby o kůrovci

14.09.2010 13:33

Expremiér a „patron“ Strany práv občanů-Zemanovci Miloš Zeman pěje ódy na nového ministra životního prostředí Pavla Drobila (ODS). Děkuje mu za to, že vyslyšel jeho prosby, týkající se problémů s kůrovcem na Šumavě.

Zeman velebí Drobila z ODS: Vyslyšel mé prosby o kůrovci

Právě Pavel Drobil navštívil o víkendu Šumavu a zhodnotil, že situace je v Národním parku skutečně tragická a je potřeba více těžit zasažené stromy.

"Situaci na Šumavě stále sleduji a není to tak dávno, co jsem požádal pana ministra Drobila, aby si udělal čas a jel se podívat, jaká zvěrstva jeho předchůdci Ambrozek, Bursík, Miko a ředitelé NP Pavlíčko a Krejčí napáchali se svou metodou ´příroda si pomůže sama´," napsal v prohlášení Miloš Zeman, který pobývá na své chalupě v Novém Veselí na Vysočině.

Zeman podotkl, že je nesmírně rád, že slova, která 2. dubna letošního roku při návštěvě Šumavy vyslovil, že situace s kůrovcem je katastrofální, a že je to zločin, ministr takřka potvrdil.

V Drobilovi vidím naději

"V přístupu Pavla Drobila vidím, jak já osobně, tak i naše Strana práv občanů-Zemanovci, velkou naději, že boj o záchranu Šumavy skutečně začne a někam dospěje. To, co tam nyní probíhá, je jen fraška a další devastace hodnot, které v šumavských lesích zatím máme," upozornil expremiér Zeman.

Uvedl také, že je potřeba dotáhnout do konce i otázky osobní odpovědnosti za daný stav a proto požádal bývalého dlouholetého policistu a policejního ředitele, dnes v důchodu, Bohumila Bezemka, který za SPO-Z kandiduje do Senátu, a také předsedu jihočeské krajské organizace strany a právníka Františka Pohanku, aby v jeho zastoupení zjistili, jak orgány činné v trestním řízení pokročily ve vyšetřování závažných podnětů trestního oznámení, které 12. května podala na exministry Bursíka, Ambrozka, Miku a ředitele NP Šumava Pavlíčka a Krejčího, který je zatím stávajícím ředitelem, Strana práv občanů - Zemanovci.

"Podpoříme vše, co povede k záchraně a prospěchu Šumavy i jejich občanů," dodal Miloš Zeman.

Více:

Drobil jede na Šumavu zastavit kůrovce 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…