Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

17.04.2024 8:44 | Zprávy

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a rozhodli se posvítit si na některé ze snídaňových potravin. Snídaně totiž dle EU obsahují častokrát příliš mnoho cukru. EU zařídí nápravu prostřednictvím revize již existujících unijních „snídaňových pravidel“. Europoslanci chtějí docílit „zdravějšího a kvalitnějšího výběru“ pro Evropany. Překvapen může být kvůli nim v příštích letech například ten, kdo si koupí marmeládu. Bude moci obsahovat i to, co bylo dosud zakázané.

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu
Foto: Pixabay License
Popisek: Snídaně, ilustrační foto

Evropský parlament se na snídaně Evropanů zaměřil, jelikož se chce dle svých slov postarat o to, aby evropští občané ráno snídali méně cukru a měli „zdravější a kvalitnější“ možnost volby snídaňových pokrmů.

Revizi stávajících pravidel týkajících se složení, označování a výroby medu, ovocných šťáv, džemů, marmelád a mléka, europoslanci schválili v minulém týdnu a slibují si od ní změny zajišťující přísnější pravidla pro označování medu, zvýšení obsahu ovoce v džemu, menší obsah cukru v ovocných šťávách či zavádějící možnost vyrábět dehydrované bezlaktózové mléko.

Aby Evropané „jedli zdravě“, rozhodl se Evropský parlament posvítit u ovocných šťáv na to, jak jsou značené, jelikož si dle něj „mnoho Evropanů neuvědomuje“, jaký je rozdíl mezi nimi a ovocnými nektary. A tomu chce nyní EU udělat přítrž.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kus života, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusenepřítel blbů , 17.04.2024 10:28:12
jsem prožila za totáče, kus za "svobody". Musím konstatovat, že za totáče jsem se cítila daleko svobodněji než dnes.

|  16 |  0

Další články z rubriky

Řešte ceny elektřiny. Teď. Buďte tvrdí. Návod pro Čechy

13:05 Řešte ceny elektřiny. Teď. Buďte tvrdí. Návod pro Čechy

V poslední době přibývá varování před brzkým růstem cen energií a také doporučení, aby si odběratelé…