Je z TOP 09, placená „velkými firmami“. V ČT hodila vidle do stávky

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
29.11.2023 8:50 | Komentář

Média po skončení učitelské stávky, stávky dalších mnoha oborů a protestech odborářů, propagovala kritická slova předsedkyně Učitelské platformy Petry Mazancové, která je profesní organizací učitelů. Mazancové se nelíbilo, že na odborářské demonstraci řečníci kritizovali vládu a umožnili promluvit známému blogerovi, který popisoval žalostnou politiku vlády vůči jeho oboru – zemědělství. Mnozí se začali ptát, kdo Petra Mazancová a její spolek je. ParlamentníListy.cz našly spojení na sponzory a investory Deníku N. Ale nejen to, sama Mazancová je aktivní členkou vládní TOP 09.

Je z TOP 09, placená „velkými firmami“. V ČT hodila vidle do stávky
Foto: Screen ČT24
Popisek: Učitelka Petra Mazancová v Interview ČT24

Zneužití stávky učitelů odbory či dokonce vystoupení lidí s „nevhodným názorem“? Po skončení pondělní stávky a protivládních demonstrací se ozvala Petra Mazancová, která vede spolek s názvem Učitelská platforma. Podle jejích slov odborové organizace zneužily stávky učitelů ke kritice vlády, se kterou ovšem prý oni nesouhlasí.

Mazancové se nelíbil ani výběr řečníků, kteří na pódiu pod okny Poslanecké sněmovny k tisícovkám odborářů promluvili. Předsedkyně Učitelské platformy tvrdí, že organizátoři umožnili vystoupit člověku šířícímu ruskou propagandu. 

Kdo tam ve skutečnosti vystoupil? Známý bloger Vidlák – občanským jménem Daniel Sterzik. Žádná propaganda, natož ruská, ovšem z jeho úst na pódiu nezazněla. Naopak hovořil o tom, že mezi vystupujícími zastupuje zemědělce, kterým sám je. 

„Budu tady mluvit za zemědělce a zemědělství. Vládo, vyplatíte zemědělské dotace do konce roku? Nebo budou vyplaceny až v lednu? Že chcete peníze podržet přes konec roku? Letošní rozpočtový schodek tak bude vypadat nižší. Nižší, Kefalín! Stanjura nám myslí politicky. S maržemi obchodních řetězců také nikdo nic dělat nebude, že? Maximálně pár srovnávacích nákupů s Nutellou? Nechcete to Ministerstvo zemědělství rovnou zrušit? Asi by se nic nevyřešilo, ale ušetřil by se jeden ministr. Tato vláda nás dostala do situace, kdy žádné kosmetické opatření nepomůže,“ konstatoval Vidlák.

Zneužití stávky odmítá jak šéf Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula, tak šéf školských odborů František Dobšík. Upozorňuje, že výběr řečníků na demonstraci nebyl v jeho režii a těžko mohl ovlivnit, kdo na pódiu vystoupí či nikoli. Shodují se v tom, že masivní stávka spojená s protesty byla úspěšná.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Učitelská platforma je jen další nezisková tlupa primárně založená k sosání peněz, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAion2 , 29.11.2023 9:09:53
a kde je neziskovka, tam je 100%-ní napojení na zloděje z ODS, STAN, TOP09.

|  25 |  0

Další články z rubriky

Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

10:45 Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

„Je plzeňské pivo pro Němce odlišné oproti tomu pro Čechy?“ Právě tato otázka v posledních dnech roz…