Výslech známého podnikatele: „Kde jste vzal těch šest milionů?“ „Z pokladny!“ „Tam nemohly být.“ „Byly!“ „Nebyly. Kde jste je vzal?“ Ticho. „Chci se poradit s advokátem!“

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
15.09.2021 4:38 | Kauza

EXKLUZIVNĚ Bylo pondělí 22. října 2018. Chladný podzim. Pražané se choulili do šál a dlouhých kabátů a teplo nacházeli především v prohřátých vozech MHD. Ne tak sestava, jež se toho dne po obědě setkala ve vazební věznici na Pankráci.

Výslech známého podnikatele: „Kde jste vzal těch šest milionů?“ „Z pokladny!“ „Tam nemohly být.“ „Byly!“ „Nebyly. Kde jste je vzal?“ Ticho. „Chci se poradit s advokátem!“
Foto: archiv redakce
Popisek: Tomáš Horáček

Defilé vedl obyvatel Děčína, stíhaný podnikatel Tomáš Horáček. S největší pravděpodobností dorazil v typickém mundúru tamních „obyvatel“. Proti němu seděla po víkendu možná odpočatá policistka z Odboru závažné hospodářské trestné činnosti Jana Šebková. Vedle ní kolega Lukáš Červenka. Zřejmě za Horáčkem pak advokáti. Jak vyplývá z protokolu o výslechu, který má redakce k dispozici, přítomných obhájců u úkonu bylo hned několik: Tereza Maňáková, Oldřich Nejdl, Martin Žabenský a Martin Dostál.

V poznámce policejního orgánu stojí, že před provedením procesního úkonu se obviněný Horáček radil se svým obhájcem JUDr. Terynglem. Krátce. Přesně od 13:00 do 13:15.

Pak už začala salva dotazů respektované kriminalistky Šebkové.

Meritem věci zachyceném na zhruba dvaceti hustě popsaných listech byl Horáčkův vztah k penězům. Respektive k hotovosti, s níž dotyčný manipuloval. Jak se ukázalo během výslechu, dělal to pravidelně.

Zajímavé je, a můžeme to uvést již nyní, že ačkoli si podnikatel Horáček vybavoval a pamatoval poměrně drobné sumy, které sypal z rukávu bez otálení, u vysokých cifer měl nezřídka zatmění.

Kde a komu půjčil, kdo mu dlužil, jak to bylo s výběry, jak je možné, že nesedí výběry s účetnictvím, už tak průkazně zodpovědět nedokázal.

Pojďme se nyní podrobně podívat, jakým směrem zástupci Národní centrály proti organizovanému zločinu postupovali. A dodejme, že na podnikatele Horáčka byla soudem uvalena vazba v souvislosti s kauzou zmanipulovaných zdravotnických zakázek v některých pražských nemocnicích.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

10:45 Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

„Je plzeňské pivo pro Němce odlišné oproti tomu pro Čechy?“ Právě tato otázka v posledních dnech roz…