„Enfant terrible“ českého internetu, web Parlamentní Listy, začne psát novou kapitolu

06.06.2023 11:30 | Tisková zpráva

Noví majitelé jsou rozhodnuti podporovat nezávislost a nadále zvyšovat kvalitu webového portálu www.parlamentnilisty.cz, který slouží jako informační zdroj statisícům českých čtenářů každý den.

„Enfant terrible“ českého internetu, web Parlamentní Listy, začne psát novou kapitolu
Foto: Archiv
Popisek: Logo Parlamentních listů

Nově založená společnost NAŠE MÉDIA a.s. oznamuje, že se stala novým vlastníkem a provozovatelem české zpravodajské a komunikační platformy parlamentnilisty.cz, kterou převzala od společnosti OUR MEDIA a.s.

Projekt ParlamentníListy.cz se za poslední desetiletí stal neoddiskutovatelným fenoménem české mediální a internetové scény. Částí naší veřejnosti je považován za špatné či nežádoucí médium, údajně dezinformační. Pro jinou část je to naopak důležitý zdroj každodenních informací o české politice i světě okolo nás, který si získal dobré jméno a nebál se informovat i o tématech, ke kterým většina médií mlčela, a dávat prostor hlasům, které ho jinde nedostaly. Navzdory stoupajícímu tlaku na projekt Parlamentních Listů ze strany soukromých anebo i státem částečně financovaných spolků a společností se tomuto projektu i nadále daří každodenně oslovovat statisíce českých čtenářů a v hodnocení českých médií jsou nyní hodnocena ratingem Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky na úrovni B–, což je na úrovni webu Blesk.cz. Nový vlastník NAŠE MÉDIA si klade za cíl pomoci projektu Parlamentních Listů s dalším rozvojem a pokusit se o zvýšení jeho ratingu a reputace v následujících letech s důrazem na původní tvorbu, objektivitu, nezávislost a etický kodex redakce.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29700 lidí

Hlavními akcionáři nové společnosti NAŠE MÉDIA jsou úspěšní čeští podnikatelé a investoři Slavomír Pavlíček a Marek Španěl, dalšími akcionáři potom jsou zkušený mediální podnikatel Michal Voráček a Jiří Čermák a Jan Holoubek, kteří i nadále zůstávají součástí tohoto projektu.

„Svoboda slova je svobodou říkat věci, které někdo jiný nechce slyšet. Snaha umlčet anebo vylučovat kohokoliv ze společenské rozpravy pro jeho názory je proto pro mne naprosto nepřijatelná,“ říká k tomuto projektu Marek Španěl. „Parlamentní pluralitní demokracie může být otravná, nepříjemná a mnohdy i nechutná a vyhrocená. Ale naše společnost je silná právě díky svobodné soutěži myšlenek. Nenechme si tuto kvalitu vzít pod jakoukoliv záminkou.“

Marek Španěl v posledních dvou letech aktivně podporuje různé projekty a iniciativy z oblasti nezávislých médií a svobody slova napříč názorovým spektrem.

„Chceme, aby měli čtenáři k dispozici co nejširší paletu názorů a informací, a dát jim možnost si sami rozhodnout, co chtějí číst a co si chtějí myslet a říkat,“ komentuje svůj vstup v roli spolumajitele do nové společnosti Slavomír Pavlíček. „Zároveň věříme, že umíme dát tomuto projektu nový impulz, a snad se nám podaří i trochu pomoci zakopat alespoň část příkopů, které napříč naší společností v posledních letech vznikají.“

Následující měsíce bude nový vlastník intenzivně pracovat na implementaci nových strategií a nástrojů, které pomohou webu v dalším rozvoji, aniž by ztratil svůj osobitý přístup a otevřený pohled na dění okolo nás. A aby i nadále posiloval svou důvěryhodnost pro jeho stávající i budoucí čtenáře.

Další informace: 
 
Jaroslav Polanský 
Email: j.polansky@parlamentnilisty.cz
Tel. + 420 775 852 516

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…