Na veletrhu Sběratel 2019 se představí i Česká pošta

14.03.2019 16:05

Na Jarním veletrhu Sběratel 2019, který se koná od 15. – 16. 3. 2019 v pražském hotelu Olympk Congress bude mít svůj stánek, jako již tradičně i Česká pošta. Na veletrhu nabídne kompletní sortiment poštovních známek a představí řadu novinek, jako například tři nově vydané dopisnice.

 Na veletrhu Sběratel 2019 se představí i Česká pošta
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Vyhledávanou raritou bude určitě dopisnice, která potěší fanoušky skupiny Tata Bojs. Její motiv připomene 30 let od založení kapely a Tata Bojs ji budou přímo na veletrhu podepisovat. Součástí doprovodného programu je mimo jiné dvoudenní výstava poštovních známek, které sbíral slavný frontman skupiny Queen Freddie Mercury. Na veletrh ji zapůjčilo přímo britské Poštovní Muzeum.

K nově vydávaným dopisnicím s přítisky se budou konat tyto autogramiády:

  • Dopisnice TATA BOJS, autor Milan Cais – 15.  3. 2019 od 12:00 do 13:30
  • Dopisnice POZNÁM ZNÁMKY, autorka Beata Šafková – 15.  3. 2019 od 16:00 do 17:00
  • Dopisnice OCENĚNÉ ČESKÉ ZNÁMKY, autor Tomáš Říha – 16. 3. 2019 od 11:00 do 12:00

První z nově vydaných dopisnic připomíná 15 let od vydání Nanoalba a 30 let od založení skupiny TATA BOJS. Pro toto vydání je využita speciální dopisnice pro přítisky s natištěnou písmenovou známkou „A“ s motivem historické poštovní trubky. V levé části dopisnice je použita ilustrace do knihy NANOBOOK od autora kresby Milana Caise.

Další z příležitostných dopisnic nese název „Poznám známky“. V levé části dopisnice je použita grafická kompozice motivu dětské kresby autíčka ve spojení s mottem projektu „Poznám známky“ na podporu zvýšení zájmu dětí a mládeže o poštovní známky, razítka a sběratelství. Autorkou grafické úpravy dopisnice je Beata Šafková.

Třetí z příležitostných dopisnic je speciální nově vydaná dopisnice pro přítisky s natištěnou písmenovou známkou „E“ s motivem detailu z obrazu Alfonse Muchy: Salon des Cent: 20th Exhibition. Levá část dopisnice představuje dvě nejvyšší ocenění pro české známky za rok 2018: 1. cenu za nejlépe vyhotovenou poštovní známku na světě (ocelotisk z plochých desek) za emisi Jaroslava Pešicová (1935-2015): Vítěz od rytce Václava Fajta a 1. cenu za nejlépe vyhotovenou poštovní známku na světě (ofset) za emisi Taras Kuščynskyj (1932-1983): Schoulená. Autorem grafické úpravy přítisku je Tomáš Říha. Přítisk označený logem ZT je zhotoven vícebarevným ofsetem.

První dvě dopisnice si můžete pořídit za 24 Kč bez razítka a s jedním denním razítkem za 25 Kč. V případě třetí dopisnice činí prodejní cena jedné dopisnice bez razítka 44 Kč a s jedním denním razítkem 45 Kč. Dopisnice vytiskla Poštovní tiskárna cenin Praha a v poštovním provozu je možné je používat od 13. 3. 2019 až do odvolání.

Dopisnice se budou prodávat v prodejním stánku České pošty v místě konání veletrhu, v prodejně PostFila, na vybraných filatelistických přepážkách České pošty a v prodejní síti smluvních odběratelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…