Nadace ČEZ pomohla dobrovolným hasičům v Arnultovicích s vybavením

19.05.2023 11:02 | Komerční článek

Dovybavení Jednotky sboru dobrovolných hasičů v podkrkonošské obci Rudník místní části Arnultovice podpořila Nadace ČEZ částkou 87 573 korun. Hasiči si pořídili nový vysavač potřebný při zásazích.

 Nadace ČEZ pomohla dobrovolným hasičům v Arnultovicích s vybavením
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Podkrkonošská místní část obce Rudník Arnultovice nedaleko Hostinného dostala od Nadace ČEZ příspěvek na nákup elektrického hasičského vysavače HYDRA pro odčerpávání vody při záplavách, povodních a podobných živelných pohromách. Vysavač doplní vybavení jednotky.

„Nákup vysavače naší jednotce umožní v případě zaplavení budov odčerpání vody ze zaplavených míst. Vysavač umožňuje čerpat vodu včetně částic do 40 mm, žádnou takovou techniku jsme dosud neměli. Děkujeme Nadaci ČEZ za příspěvek, vysavač v naší práci určitě využijeme“, říká Michal Hronek, starosta SDH Arnultice.

Dovybavení hasičské jednotky pomůže v případě ohrožení životů i majetku nejen v Arnultovicích, ale i v přilehlých obcích. Dobrovolníci budou moci lépe a s větší účinností zasahovat například v případě povodňové situace. Dle vyžádání krajského operačního střediska doplňují profesionální hasičský záchranný sbor při zásazích.

JSDH Arnultovice byl založen již v roce 1895 a má bohatou historii. V současné době má 86 členů nejen dospělých, ale i děti a mládež. Dobrovolníci zasahují nejen při mimořádných událostech, ale účastní se i tréninků a soutěží. Organizují a pomáhají i při sportovních a kulturních událostech v obci.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…