Olomoučtí celníci zadrželi v rychlíku nelegálně přepravovaný tabák

28.05.2018 10:01

Sedm kilogramů nelegálně přepravovaného tabáku zajistili olomoučtí celníci, když prováděli běžné kontroly v rychlíku na pravidelné trase Bohumín – Brno.

 Olomoučtí celníci zadrželi v rychlíku nelegálně přepravovaný tabák
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Olomoučtí celníci prováděli v minulých dnech kontroly v železniční přepravě. Krátce po čtvrté hodině odpoledne si vytipovali rychlík na pravidelné trase Bohumím – Brno. Při kontrole jednoho z vagonů zjistili, že třiačtyřicetiletý muž převáží dvě zavazadla plná tabáku. Když celníci zkontrolovali cestovní tašku a batoh, našli tam 7 kilogramů řezaného tabáku určeného ke kouření, a to bez tabákových nálepek. Daňový únik byl předběžně vyčíslen na více než 45 tisíc korun.

Celníci zboží zajistili. V případě, že muž neprokáže zdanění, hrozí mu sankce propadnutí či zabrání zboží a zároveň po něm celní správa vymáhá zaplacení spotřební daně.

V souladu se zákonem o spotřebních daních je pro osobní spotřebu a bez daňového dokladu na daňovém území ČR možné převážet maximálně 1 kilogram tabáku.

Nejedná se o ojedinělý případ, kdy olomoučtí celníci zadrželi nezdaněné tabákové výrobky. V loňském roce zajistili více než 15 tun tabáku a téměř 200 tisíc kusů cigaret.

Celní úřad pro Olomoucký kraj má k dispozici fotodokumentaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…