Smlouvy u lesnických zakázek 2017+ se chýlí k podpisu

14.11.2016 14:39

Smlouvy u lesnických tendrů 2017+ mohou Lesy ČR s vítěznými uchazeči podepsat. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže prověřil dokumentaci a postup Lesů ČR a nezjistil spáchání žádného správního deliktu. Proto 11. listopadu 2016 zrušil předběžná opatření a zastavil správní řízení. Většina smluv by mohla být podepsána do konce listopadu.

 Smlouvy u lesnických zakázek 2017+ se chýlí k podpisu
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

ÚOHS se od září zabýval dvěma zakázkami - “Provádění lesnických činností s prodejem dříví při pni – rok 2017+“ a “Provádění těžebních činností s prodejem dříví při pni – rok 2017+“. V pátek 11. listopadu vydal rozhodnutí. Lesy ČR podle něj nespáchaly žádný správní delikt a mohou tak s vítěznými uchazeči uzavřít smlouvy na lesnické tendry prováděné od ledna 2017. „Ačkoliv jsme rozhodnutí antimonopolního úřadu o zrušení předběžných opatření a zastavení správního řízení ve věci lesnických tendrů očekávali, s povděkem kvitujeme pružný postup úřadu v této věci. Můžeme tak dokončit veřejné soutěže během několika následujících dní,“ uvedl generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád.

Podnik dnes odešle vítězným uchazečům výzvy k podpisu smlouvy, s výjimkou pěti komplexních zakázek, u nichž  ještě neuplynula lhůta pro podání námitek proti rozhodnutí o výběru. „Předpokládáme, že většinu smluv uzavřeme do konce listopadu,“ dodal Szórád. První smlouvy na pěstební činnost byly uzavřeny už minulý týden.

Celý tendr se týkal 48 zakázek uzavíraných na pět let a soutěžilo se o 3,4 miliardy korun bez DPH.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…