Správa železnic slavnostně zahájila výstavbu moderních nástupišť v Semilech

13.03.2023 14:21 | Tisková zpráva

Ještě letos se cestující na semilském nádraží mohou těšit na nová nástupiště, která nahradí stávající úrovňová. Kromě pohodlnějšího nástupu už nebudou muset také přecházet koleje, protože ve stanici vznikne plnohodnotný podchod.

 Správa železnic slavnostně zahájila výstavbu moderních nástupišť v Semilech
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Na modernizaci nádraží naváže výstavba autobusového terminálu, kterou připravuje město Semily. Jeho dokončení umožní pohodlný přestup mezi oběma druhy dopravy. Správa železnic společně se zástupci města Semily, Libereckého kraje a zhotovitele zahájila výstavbu nových nástupišť na tamním nádraží.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49423 lidí

Společnost SWIETELSKY Rail CZ vybuduje dvě vnější bezbariérová nástupiště s výškou 550 mm nad kolejemi, umožňující pohodlný nástup do vlaků. Ve stanici vznikne také podchod. Nový bude rovněž orientační a informační systém pro cestující. Práce vyjdou na více než 173 milionů korun. Stavbaři navíc připraví zastřešení společné části dopravního terminálu, který vybuduje město Semily.

Moderní nástupiště doplní opravenou výpravní budovu, která prošla rekonstrukcí před několika lety. Práce za přibližně 30 milionů korun zahrnovaly kromě celkové stavební obnovy objektu také odstranění nepůvodních přístaveb a úpravu navazujících ploch.

Stavba je navržena ke spolufinancování Evropskou unií z finančního nástroje pro oživení a odolnost (Recovery and Resilience Facility – RRF) v rámci Národního plánu obnovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…