Třináct projektů Lesů ČR přispělo k obnově lesů v Krušných horách

20.02.2016 15:03 | Zprávy

Zlepšit stav lesů v severozápadních Čechách, zejména v Krušných horách, to bylo cílem třinácti projektů realizovaných v letech 2010 až 2015 státním podnikem Lesy České republiky. Obnova 1453 hektarů lesa přišla na 232 miliony korun bez daně, výrazně přispěla Evropská unie. Celkem bylo vysazeno šest a půl milionu sazenic.

 Třináct projektů Lesů ČR přispělo k obnově lesů v Krušných horách
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Projekty za 232 milionů korun bez DPH spolufinancovala 209 miliony korun Evropská unie prostřednictvím Operačního programu Životní prostředí (dále OPŽP).

Zlepšit přírodní poměry v lesích a podpořit druhovou a prostorovou skladbu porostů způsobem odpovídajícím přírodním podmínkám dané oblasti se podařilo v jedenácti projektech realizovaných v rámci OPŽP z oblasti podpory „Obnova krajinných struktur“. Hrazena byla i péče o vysazené dřeviny. K nejnákladnějším položkám patřila stavba oplocenek chránících listnaté dřeviny a jedli proti škodám způsobeným zvěří. Vysazené stromky byly také ošetřeny proti buřeni a napadení škůdci, jako je klikoroh či hlodavci.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Samuel​ Volpe byl položen dotaz

Dezinformace

Dobrý den pane poslanče, hodně politiků operuje s pojmem dezinformace, ale dokážete aspoň vy tento pojem definovat? Protože podle mě za to mnozí označují jen jiný názor, mnohdy jen proto, že neodpovídá tomu jejich. A problém také vidím v tom, že se dost informací potvrdí třeba až časem nebo naopak, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.