23 % Čechů má neomezený tarif s 1,5 GB internetem, roste však zájem i o rodinné a business balíčky

31.07.2014 15:46

Češi si letos v 38 % případů pořizují neomezené mobilní tarify s daty o objemu 1,5 GB a v cenové hladině od 699 do 749 korun. Naopak největší propad popularity zaznamenávají tarify s cenou nad 400 Kč, které neobsahují neomezené volání. Vyplývá to z nejnovějších statistik nezávislého srovnávače mobilních tarifů Tarifomat, které hodnotí poptávku Čechů po telekomunikačních službách v období od ledna do června 2014. Situaci podle odborníků ovlivnila loňská tarifová revoluce, před níž byly ceny neomezených tarifů až trojnásobné.

23 % Čechů má neomezený tarif s 1,5 GB internetem, roste však zájem i o rodinné a business balíčky
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

Podle nejnovějších údajů společnosti Tarifomat zaznamenaly v letošním roce největší progres tarify v ceně od 699 do 749 Kč, které obsahují neomezené volání, sms a internet o objemu 1,5 GB. Tento paušál si od ledna do června 2014 sjednalo 38 % Čechů. V 65 % případů se jednalo o muže a ve 35 % o ženy.

Značnou popularitu zaznamenal také tarif s neomezeným voláním a SMS s výraznou slevou oproti běžné nabídce, o který mělo zájem 17 % Čechů. Trojici nejoblíbenějších paušálů uzavírá tarif za 390 Kč, který se specializuje na individuální nabídku volání, SMS a dat. Ten si letos sjednalo na 12 % Čechů.

Nejméně lidé naopak požadovali tarify nad 400 Kč bez neomezeného volání.

„Loňská cenová revoluce značně ovlivnila trh s telekomunikacemi i poptávku Čechů. Zatímco před ní byly ceny neomezených tarifů v cenové hladině 2000 až 2700 korun, což si mohlo dovolit jen minimum lidí, po revoluci klesly ceny až na třetinu své původní hodnoty. V současnosti tak má neomezený tarif na 23 % Čechů,“ potvrdil Pavel Černoch ze společnosti Tarifomat, která srovnává nabídky mobilních operátorů fungujících na celém území ČR. „Stále více se však uplatňují také balíčky služeb pro celé rodiny nebo firmy, které představují výrazný finanční benefit pro koncového zákazníka. V rezidentním segmentu aktuálně zaznamenáváme poptávku po tomto balíčku v 37 % případů, u business segmentů je podíl až 80%,“ doplnil Černoch.

O společnosti Tarifomat

Společnost Tarifomat s.r.o. funguje na českém trhu od 1. února 2012. Zcela zdarma srovnává všechny dodavatele mobilních tarifů ve všech krajích v České republice a svým zákazníkům tak nabízí vždy nejvýhodnější nabídky na volání, sms či třeba data. Díky svému významnému podílu na trhu disponuje speciálně vyjednanými nabídkami, které nemusí být dostupné v jiných distribučních kanálech dodavatelů telekomunikačních služeb. Za dobu svého fungování již pomohla bezmála 100 000 zákazníků. Český telekomunikační úřad garantuje její nezávislost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…