5. týden na ČMKB: Zemní plyn proti závěru loňského roku výrazně zlevnil

03.02.2020 10:15

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) bylo v 5. týdnu uzavřeno 8 kontraktů na dodávku 82,1 tisíce MWh elektřiny a zemního plynu pro konečné odběratele v hodnotě 88,3 milionu korun.

5. týden na ČMKB: Zemní plyn proti závěru loňského roku výrazně zlevnil
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Roční kontrakty zemního plynu ve velkoodběru se v 5. týdnu obchodovaly za 418 Kč/MWh, což je proti loňské uzavírací ceně pokles o 14,7 procenta, v maloodběru končilo obchodování na 443 Kč/MWh (pokles proti závěru roku o 8,8 procenta).

Roční kontrakty elektřiny v nízkém napětí zlevnily proti předchozímu týdnu o 3,3 procenta na 1248 Kč/MWh, ve vysokém napětí uzavíraly s kurzem 1232 Kč/MWh.

Českomoravská komoditní burza Kladno vznikla v roce 1995 dle zákona č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách a na základě státních povolení udělených Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem zemědělství. ČMKB je první energetickou burzou v České republice, obchodování s energiemi organizuje v samostatné sekci Energetická burza od roku 2002.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…