AČCKA: Čeští turisté v současné chvíli své plánované dovolené v Turecku neruší

06.06.2013 15:37

Podle informací od českých cestovních kanceláří a agentur nezaznamenáváme zatím žádné zvýšení dotazů veřejnosti k současné situaci v Turecku. Jedná se zatím řádově o jednotky dotazů zákazníků. Čeští turisté v současné chvíli své plánované dovolené v Turecku neruší.

AČCKA: Čeští turisté v současné chvíli své plánované dovolené v Turecku neruší
Foto: topfly.cz
Popisek: Turecko

V souladu s vyjádřením Ministerstva zahraničních věcí ČR ze včerejšího dne můžeme potvrdit, že českým občanům pobývajícím v turistických destinacích na jihu země (oblasti celé Turecké riviéry) v současné chvíli nehrozí žádné nebezpečí, bezpečnostní situace v této části je nyní klidná a stabilní.

V současné chvíli se v Turecku na dovolené nachází podle našich odhadů 6 - 8 tisíc Čechů, neboť největší množství turistů odletí do Turecka až se začátkem hlavních školních prázdnin, v červenci a srpnu. Podle našich informací se i fakultativní výlety v přímořských oblastech konají bez omezení.

V souladu s vyjádřením MZV ČR doporučujeme českým občanům, kteří se budou zdržovat v následujících dnech v centru velkých měst Turecka (v Ankaře, Istanbulu – nám. Taksim a čtvrť Beşiktaş, Izmiru, Adaně, Samsunu a Izmitu), aby se vyhýbali srocením lidu a demonstracím.

Vzhledem k tomu, že léto není hlavním obdobím pro eurovíkendy, které se do Istanbulu organizují především na podzim, v zimě a na jaře, nachází se nyní v Istanbulu minimum Čechů a Ankara není turisty nijak výrazně navštěvovaná. Zmíněná velká města v Turecku jsou od turistických letovisek značně vzdálená.

AČCKA ve spolupráci s cestovními kancelářemi a delegáty v místě pobytu bude nadále aktuální bezpečnostní situaci v zemi sledovat.

Turecko navštívilo v loňském roce celkem 202 tisíc českých turistů, což představuje meziroční nárůst 18 %. I v letošním roce české cestovní kanceláře zaznamenávají zvýšený zájem o pobyty v Turecku. Největší zájem je o letoviska na Turecké riviéře, v Antalyi a Alanyi, v letoviscích Side, Belek a Kemer, dále na Egejské riviéře, v letoviscích Bodrum a Marmaris.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…