AČCKA: Úmrtí dvou českých turistek v Hurghadě nesouvisí se současnou politickou situací v Egyptě

30.07.2013 17:00

Podle předběžných informací k úmrtí dvou českých turistek nedošlo v důsledku současné politické situace v Egyptě. Zatím není znám jediný případ, kdy by český turista zemřel v Egyptě v souvislosti se zhoršenou politickou situací. Případ úmrtí dvou turistek vyšetřuje místní policie, zástupci Velvyslanectví ČR v Káhiře a cestovní kanceláře Blue Style spolupracují.

AČCKA: Úmrtí dvou českých turistek v Hurghadě nesouvisí se současnou politickou situací v Egyptě
Foto: AČCKA
Popisek: AČCKA

Jak potvrzuje MZV ČR ve svém doporučení k cestám do Egypta ze dne 29. 7. 2013, bezpečnostní situace v turistických letoviscích u Rudého moře je v současném období klidná. Cestovní kanceláře jsou v neustálém kontaktu s delegáty CK v místě pobytu.

V loňském roce zemřelo v zahraničí celkem 385 občanů ČR a hospitalizováno bylo 364 osob. Nejčastějším důvodem tzv. nepřirozených úmrtí během zahraničních cest Čechů jsou každoročně úrazy, dopravní nehody a utonutí.

Podle oficiálních statistik navštívilo Egypt za účelem dovolené v loňském roce celkem 238 tis. občanů ČR. Egypt tak patří mezi 6 neoblíbenějších dovolenkových destinací českých turistů.

Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) je české profesní sdružení subjektů cestovního ruchu, založené v roce 1991, které má v současné době více než 250 členů z řad subjektů cestovního ruchu. AČCKA, jako jediný zástupce za Českou republiku, je také členem ECTAA - asociace sdružující národní asociace cestovních kanceláří a cestovních agentur zemí Evropské unie (http://www.ectaa.org), účastní se zasedání a své členy pravidelně informuje o aktuálním dění z oblasti evropské legislativy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…